Alkotói pályázatot hirdetett a Trafó - Corn & Soda

Alkotói pályázatot hirdetett a Trafó

A Trafó Gondolat Generátor műhelye pályázatot hirdetett Ballet Rambert & Sadler’s Wells -Lloyd Newson (DV8): ENTER ACHILLES című előadása kapcsán. A pályázatra egyénileg vagy csoportosan készített, szabadon választott stílusú, digitálisan elküldhető képet várnak április 18-ig. A pályázaton bárki részt vehet kortól és nemtől függetlenül. A pályázaton való részvételnek nem feltétele az előadás megtekintése, de ajánlott.

fotó: Hugo Glendinning

A pályázat teljes szövege:

A férfi a biológiai értelemben vett hímnemű felnőtt ember elnevezése, szemben a nőnemű felnőtt emberrel, a nővel.” – Wikipédia

A Trafó Gondolat Generátor műhelye pályázatot hirdet Ballet Rambert & Sadler’s Wells -Lloyd Newson (DV8): ENTER ACHILLES című előadása kapcsán.

Mit csinál együtt egy csapat férfi? Ki dönti el, hogy mi a férfias? Vannak kötelező viselkedésminták? Miért?Egyáltalán mi tesz valakit férfivá? A teste? A szerepei? A szokásai? A szexusa? A gondolkodásmódja? Vagy nem csak ezek?Mit kezdjünk a szerepelvárásokkal?

/ erő / összetartás / csordaszellem / humor / öltöny / foci / sör / karrier / izom / boys don’t cry / sárm / apa / férj / polgár / főnök / mester / példakép / agresszió / védelmezés / elfojtás / barátság / felelősség / alfa /

Inspirálódj a fenti kérdésekből vagy az előadásból, majd küldd be készülő alkotásod, hogy értékes nyereményekkel gazdagodj, és a Trafó Kávézóban és neves budapesti bárokban kiállítva is megmutathasd, hogy szerinted mi mindent jelent a férfi?

Kiknek?

Kortól, nemtől és előképzettségtől függetlenül bárkinek. Az előadás megtekintése ajánlott, de nem feltétel.

Mivel?

A fenti kérdésekről szóló egyénileg vagy csoportosan készített, szabadon választott stílusú, digitálisan elküldhető képpel. (fotó, grafika, poszter, illusztráció, stb.) Egyénenként maximum két pályaművel.

Hogyan?

Email-ben a gondolatgenerator@trafo.hu-n.

A tárgyba írjátok bele: ‘ALFA-pályázat’

Meddig?

2020. április 18 éjfélig.

A pályaműveket ezután a különböző szakterületeket képviselő zsűri értékeli.

Miért?

Mert a nyertes alkotások kiállításra kerülnek a Lámpás, a Három Holló, a Kelet Kávézó és Galéria, a Mika Tivadar Mulató valamint a Rácskert falain, megjelennek a Trafó csatornáin és Kávézójában. Továbbá beküldőik Trafó-jegyekkel gazdagodnak, az első három helyezett között pedig kiosztunk egy Kolorádó bérletet, egy Budapest Makery élményfőzés-utalványt és egy páros Aquaworld belépőt.

Az eredményhirdetéssel egybekötött kiállításmegnyitóra május 8-án 18.00-tól kerül sor a Trafóban.

A zsűri tagjai:

Veiszer Alinda – televíziós szerkesztő-műsorvezető, újságíró

Turai Katalain Ráhel – szociológus, genderkutató, a Central European University oktatója

Dömölky Dániel – fotográfus, vizuális művész

Mélyi József – művészettörténész, kritikus, a Magyar Képzőművészeti Egyetem oktatója

Forrás: TRAFÓ KORTÁRS MŰVÉSZETEK HÁZA

Ez is tetszeni fog...