Ambrózy báró esetei folytatódnak! - Böszörményi Gyula: Nász és téboly - Corn & Soda

Ambrózy báró esetei folytatódnak! – Böszörményi Gyula: Nász és téboly

Böszörményi Gyula 2014-ben indult, azóta óriási népszerűségre szert tett Ambrózy báró-sorozata a végéhez érkezett. A 20. század hajnalának Budapestjén játszódó detektív sorozat a Leányrablás Budapesten című regénnyel indult, majd számos kötettel, kiegészítő résszel folytatódott, és most a Nász és téboly című könyvvel lezárul. Az utolsó, befejező történet mindig eddigi titok leleplezését ígéri. A kötet a Könyvmolyképző Kiadó Vörös pöttyös sorozatában jelenik meg.

forrás: Könyvmolyképző Kiadó

A regény története szerint 1894 kora tavaszán a fiatal Ambrózy Richárd báró elveszítette bal karját, és vele lelkének azon részét is, mely gyöngéd érzelmekre tette képessé. Ama borzalmas éjszaka hét esztendővel később még mindig sötét árnyat vet az Osztrák-Magyar Monarchia legismertebb magánzó detektívjének életére, és ha ez még nem volna elég, a múlt kísértetei ismét felbukkannak.

1901-ben Ambrózy báró nősülni készül, ám az oltárhoz vezető utat hátborzongató gyilkosságok sora szegélyezi. Vajon képes lesz-e Mili kisasszony, a detektív hű társa és tanítványa egyszerre megküzdeni a régmúlt és a jelen szörnyetegeivel?
Nem kétséges, hogy igen, hisz rafinériája és makacssága végtelen – ám az már közel sem tudható ily biztosan, hogy közben ő maga mit veszít el.

A békebeli bűn- és szívügyek végső titkai, melyek a Leányrablás Budapesten, A Rudnay-gyilkosságok és az Ármány és kézfogó című regényekben nem fedték fel magukat, a sorozat eme záró kötetében végre kilépnek a fényre.

A szerzőről:

Böszörményi Gyula
forrás: sajtóanyag

Böszörményi Gyula magyar író, újságíró. A Gergő és az álomfogók című meseregényével lett ismert országszerte. Színpadi, rádiós és televíziós munkái is jelentősek. Ötven éves korára már több, mint ötven regényt írt, a Lúzer Rádió, Rontásűzők és az Álomfogó sorozatok mellett önálló művekkel, esszékötetekkel és antológiákkal is jelentkezett. A gyerekeknek szánt könyveit a felnőttek is imádják, sőt, végigvigyorogják – ahogy az eKultura kritikusa is tette. Munkásságát számos díjjal jutalmazták. 2007-ben József Attila-díjat kapott, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés elnökének különdíjával tüntették ki, a Gergő-regények IBBY díjat kaptak az Év Legjobb Gyermekkönyve kategóriában, 2015-ben pedig a Könyvmolyképző Kiadó Nívódíját is átvehette.

A könyv megvásárolható a Könyvmolyképző Kiadónál!

forrás: sajtóanyag

Ez is tetszeni fog...