Antonio Banderas hazánkban volt Picasso - Corn & Soda

Antonio Banderas hazánkban volt Picasso

Antonio Banderas a National Geographic sorozatában Budapesten, Szentendrén és Etyeken volt Pablo Picasso.

Antonio Banderas számára nem ismeretlen a magyarországi terep, hisz 1996-ban nálunk forgatta az Evitát, ahogy 2015-ben és 2016-ban is állt már Magyarországon a kamerák előtt. Antonio Banderas ezúttal Pablo Picasso-vá változott az etyeki Korda Stúdióban, Budapesten és Szentendrén.

Antonio Banderas és Pablo Picasso

A közel kétszáz fős stáb több mint fél évig dolgozott hazánkban a National Geographic sorozatán és nagyon sok magyar szakember volt az alkotók közt. Malagán, Máltán, Párizsban és Barcelonában is forgattak az alkotók, de a Géniusz: Picasso sorozat készítőinek főhadiszállása Etyeken volt, mivel valamennyi stúdió jelenetet a Korda Stúdióban vették fel.

Antonio Banderas és stáb az etyeki Korda Stúdióban

A világsztár színész 2017 novemberében érkezett Magyarországra a National Geographic Géniusz című életrajzi minisorozatának forgatása miatt, amiben ő játszotta az idősebb Pablo Picasso-t. Antonio Banderas szintén Malagán született, mint a festő zseni, ezért a spanyol színész már régóta el akarta játszani Picasso-t. A filmes stáb szerint egyértelmű volt, hogy ő kapja meg a főszerepet, de a hasonló akcentusuk ellenére Antonio Banderas-nak nem volt könnyű feladat a világhírű festő bőrébe bújni: „Mivel maszkban játszottam, eleinte nagyon furcsa volt, hogy nem magamat látom vissza a tükörben. Megesett, hogy öt órán át ültem a sminkszobában, és teljesen átváltoztattak. A színésznek fontos eszköze a mimikája, de én ezúttal nem tudtam a saját megszokott arckifejezéseimet használni. Ez kihívást jelentett. Ugyanakkor, furcsa módon segítette is a színészi munkámat, hiszen a maszk és a jelmezek által én is jobban meg tudtam találni önmagamban Picasso-t”- mondta Antonio Banderas.

Antonio Banderas és a rajongók a budapesti Hotel Four Seasons Gresham előtt

A Géniusz számos jelenetét a magyar fővárosban és környékén vették fel, valamint a díszlet- és jelmezkészítők is Budapesten dolgoztak. A jelmeztárban több mint negyven fő varrta a szereplők korabeli stílusú ruháit.
A Nyugati pályaudvart, a Néprajzi Múzeumot, a fóti templomot, az aszódi Podmaniczky-Széchenyi kastélyt, vagy akár Szentendre kacskaringós utcáit is felismerhetjük a sorozatban. Nemcsak a színészeket, hanem a magyar utcákat és tereket is elmaszkírozták: Szentendre például Párizs Montmartre negyedét alakítja a sorozatban.

Antonio Banderas Szentendrén

Kemény Ildikó, az egyik, külföldi produkciók hazai forgatásával foglalkozó filmes cég, a Pioneer vezetője szerint a National Geographic igénye valamivel nagyobb kihívást jelentett számukra az eddigi munkákhoz képest. Elmondása szerint Magyarországot ugyan rendszeresen használják Franciaországként, Németországként vagy Oroszországként a filmesek, de Spanyolország imitálásával más volt a helyzet, mert a mediterrán hangulatot nehezebb volt reprodukálni. Azért sem volt egyszerű a filmesek dolga, mert télen, mínusz fokokban zajlott az itthoni forgatás, ami ritkán fordul elő a napfényes spanyol tengerparton.

Antonio Banderas

Antonio Banderas Budapesten szívesen vegyült az utca embereivel, a forgatási szünetekben a fővárosunk utcáit járta és egy alkalommal a Bazilika melletti karácsonyi vásárban sétálva mosolygósan jelentkezett be a Facebook oldalán: “Karácsonyi hangulat Budapesten. Nagyon hideg van” – tudósított a helyszínről.

Antonio Banderas a budapesti Bazilika előtti karácsonyi vásárban

Ez is tetszeni fog...