ARTatlanok kiállításajánló - Corn&Soda

ARTatlanok kiállításajánló

A gyermekkori szexuális bántalmazás még a XXI. században is kifejezetten tabutémának minősül, ám az ARTatlan kiállítás szervezői, az UNICEF Magyarország és a Beszélj róla! projekt kart karba öltve kísérlik meg ledönteni a korlátokat. A megnyitóra a Katona József Színházban kerül sor, május 4-én 17:00-kor.

„8 év körüli voltam, amikor egy éjjel arra ébredtem, hogy a pizsama felsőmet a nyakamig felgyűrve, a nadrágomat a bokámig letolva hanyatt fekszem az ágyon, apám a két kezemet csuklónál összefogva a fejem fölött az ágyhoz szorítja, ő pedig meztelen testtel fekszik rajtam.”

 

ARTatlanok kiállításajánló

Május 4., szerda

17.00: Megnyitó (Kantin kávézó, Katona József Színház)

A kiállítást megnyitja D. Tóth Kriszta, az UNICEF Magyar Bizottság nagykövete és Máté Gábor, a Katona József Színház igazgatója

18.00: Felolvasóest (Sufni, Katona József Színház)

A Katona József Színház színészei olvasnak fel a www.beszeljrola.hu történeteiből. Közreműködik: Bezerédi Zoltán, Dankó István, Dér Zsolt, Fekete Ernő, Jordán Adél, Kiss Eszter, Kocsis Gergely, Rujder Vivien, Tasnádi Bence, Tóth Anita

Az eseményre a belépés díjtalan.

„Később nem csak éjszaka molesztált. Amikor fürödtem, bejött, az ajtón nem volt zár, csak bámult… Rettegtem tőle… Amikor anyum elment otthonról, reszkettem, hogy mikor ér hozzám. Rendszeressé váltak a zaklatásai.”

Május 7., szombat

16.00: A gyermekkori szexuális bántalmazás – a szakemberek szemével (előcsarnok, Katona József Színház)

Résztvevők: Dr. Herczog Mária szociológus, az ENSZ Gyermekjogi Bizottságának korábbi tagja, a Eurochild elnöke; Monostoriné Vass Anikó, az ORFK család-, gyermek- és ifjúságvédelmi kiemelt főelőadója; dr. Somogyi Zoltán kúriai bíró; Víg Sára pszichológus, a www.beszeljrola.hu alapító tagja. A beszélgetést moderálja: dr. Lux Ágnes, az UNICEF Magyar Bizottság gyermekjogi igazgatója.

Az eseményre a belépés díjtalan.

Ez is tetszeni fog...