Az első Sziget 2016 nevek - Corn & Soda

Az első Sziget 2016 nevek

Bár még csak nemrég hevertük ki a 2015-ös fesztiválszezont, már megérkezett az első csokor fellépő a Sziget 2016-ra.
A 24. Sziget fesztivál már most kifejezetten színesnek ígérkezik, pedig még csak nyolc fellépőt jelentettek be. Annak ellenére, hogy a lineuppot még csak ma kezdték bejelenteni a szervezők, a bérletek 30%-a már el is kelt, ami rekordnak számít a fesztivál történelmében. De nézzük a bejelentett neveket!sz
A Parov Stelar csapata lassan már ingatlant vehet az országban, hiszen minden évben többször is ellátogatnak Magyarországra, valószínűleg 2016-ban sem csak a Szigeten lesz szerencsénk ropni az electro-swing nagyköveteire. Legutóbb még el se kezdődött a koncert, az A38 sátor már teltházas volt, így rengeteg érdeklődő kint maradt. Sanszos, hogy idén Nagyszínpados fellépők lesznek.


MO egy dán csajszi, Karen Marie Orsted művészneve, akinek debütalbuma bár csak 2014-ben látta meg a napvilágot, elötte egy punk duóban zenélt, és azóta is jobbnál jobb dalokkalörvendeztet meg minket, nem is beszélve gyedi stílusáról. Olyan elektropop előadókkal szokás őt együtt említeni, mint Grimes vagy a Twin Shadow. Ő is visszatérő fellépő Budapesten, és ez remélhetőleg így is marad.


Idén az ír rockzenekar, a Kodaline rajongói is örülhetnek, mert a dublini székhelyű zenekar is a bejelentett nevek között van. Aki nem ismeri őket, de szeretne lazítani egy kis dölöngélős rockra, mindenképpen hallgassa meg őket augusztusban a Hajógyárin.


A Watfordban született brit DJ Naughty Boy neve lehet, hogy sokaknak nem cseng ismerősen, pedig rengeteg olyan számot dúdolgatunk, amit avgy ő írt, vagy a producere volt. Többek között ilyen Beyoncé Runnin’-ja is.


A keményebb vonalat eddig a szintén brit Bring Me The Horizon képviseli, akik tavaly a Volt fesztiválon csaptak egy óriási bulit, amit minden bizonnyal a Szigeten is megismételnek majd. Sőt azóta egy új remek albumot is piacra dobtak ősszel, amin ilyen, és ehhez hasonló jó számok vannak!


Egyenesen Izlandról érkezik a poszt-rock Sigur Rós. Az énekes magas hangja és az együttes különleges éteri hangzása összetéveszthetetlen.


Franciaországból érkezik az M83 elektro zenekar, akiknek Midnight City című számét szerintem mindenki ismeri valahonnan, csak éppen az előadó kilétét fedte eddig homály.


Végül, de nem utolsó sorban még egy fellépő a britektől John Newman személyében, akinek talán legnagyobb slágere a Love Me Again lehet ismerős.


Jegyek már egy ideje kaphatóak, december 31-ig akciósan a megszokott helyeken.
Sziget fesztivál 2016 augusztus 10-17-ig, mint régen, szerdától szerdáig.

Ez is tetszeni fog...