Az ország első színházi sorozatát indítja el az Orlai Produkció - Corn & Soda

Az ország első színházi sorozatát indítja el az Orlai Produkció

Az Orlai Produkció egyedülálló színházi sorozatot indít a Mozsár Műhelyben igazi emberi sorsokat, történeteket bemutatva a színpadon. Lengyel Nagy Anna szerző történeteit színpadra adaptálva, Pelsőczy Réka művészeti vezetésével, minden egyes részt más rendező fogalmaz meg és mutat be a nézőknek. Az első epizód, a Nővérek – Levél Apámhoz! Egri Kati és Egri Márta szereplésével és Cseh Judit rendezésében október 19-én látható. A folytatásban, melynek címe Pira – Bella, október 28-án Ullmann Mónika és Borbély Alexandra szerepelnek, és Szabó Máté rendezi. A sorozat folyamatosan bővül, és újabb epizódok is bemutatkoznak , mindamellett az előzőekben bemutatott részek is repertoáron maradnak .

forrás:KortársPR

A sorozat minden darabja egy-egy igaz történeten alapul.  Lengyel Nagy Anna  szerző egész életében mániákusan gyűjtötte kis emberek nagy történeteit.

Egész életemben gyűjtöttem és a Magyar Rádióban, újságokban, önálló kötetekben, antológiákban publikáltam a történeteket. Mindenhol történeteket kerestem, és meg is találtam őket. Vagy azok találtak meg engem. Legalább öt-hat éve az is foglalkoztat, hogy hogyan hangoznának monodráma formájában. El is kezdtem a megformálásukat, de aztán pihentek a darabok, mígnem megnéztem az Orlai Produkció Egyasszony című előadását. Akkor az interneten kikerestem Tibor telefonszámát, felhívtam, elküldtem neki azt a három monodrámát, amit akkorra már megírtam, és a fejében rögtön kész volt a terv: csináljunk egy előadássorozatot.” – mondta Lengyel Nagy Anna a sorozatról.

Lengyel Nagy Anna
Forrás: KortársPR

Pelsőczy Réka vezetésével színész-rendező párosok állítják most elénk ezeket a különféle sorsokat, hétköznapi emberek egyéni, mégis különleges, mindannyiunkhoz szóló igaz történeteit.

„A nővérek – Levél Apámhoz! című előadásban az Egri Katitól hallható történet egy olyan nőé, aki nem ismerte az édesapját, mert a születése előtt elhagyta a családot. Egyszer csak úgy dönt, hog levelet ír az apukájának. Hosszú évekig írja, de nem tudja neki elküldeni, mert nincs hova. Egri Márta története egy idillikus családban indul, aztán történik valami, amiből hatalma botrány kerekedik. Az ő történetének az a fő motívuma, hogy hogyan lehet felülkerekedni az önzésen, a szeretet erejével hogyan lehet túlélni mindent.” – mondta Cseh Judit a Nővérek – Levél Apámhoz! előadásról.

„Az egyik történet egy olyan emberről szól, aki egész életében azért küzdött, hogy nő legyen, a másik történetben pedig egy olyan nőt látunk, aki azért küzd, hogy ember legyen. Nehéz megmondani, hogy a kettő közül melyik a drámaibb. A két történet egymás mellett talán még jobban rávilágít arra, hogy ha a nemi identitás a kiindulópont, a nulla, akkor az onnan való előrébb jutást tekintve az ember nőként a mínusz tartományban van.” – nyilatkozta Szabó Máté a Pira – Belláról.

Előadások:

Nővérek – Levél Apámhoz! – október 19., 20., november 5., 25.

Pira – Bella – október 28.,29., november 12., 16.

Forrás: sajtóanyag

Ez is tetszeni fog...