Az újságírás művészete - 35. Magyar Sajtófotó Kiállítás - Corn & Soda

Az újságírás művészete – 35. Magyar Sajtófotó Kiállítás

Immár 35. alkalommal kerül sor a hazai fotóriporteri szakma legnagyobb seregszemléjére a Debreceni Kölcsey Központban. A kisjubileumát ünneplő Magyar Sajtófotó Kiállítás a 2016-os esztendő minden szempontból legjobb, legszenvedélyesebb sajtófotográfiáit tárja a nagyközönség elé. A július 6-ai megnyitón dr. Mazsu János, a debreceni önkormányzat kulturális bizottságának elnöke hangsúlyozta, hogy a tárlat nem a bulvárt, hanem a szakmailag és tematikájában is magas nívójú alkotásokat sorakoztatja fel. A Szeptember Duó hangulatos, lágy dallamaival kísért 35. Magyar Sajtófotó Kiállítás nyitórendezvényén a tárlat részleteibe Szigeti Tamás, a MÚOSZ Fotóriporteri Szakosztályának titkára, egyszersmind az esemény házigazdája avatta be a résztvevőket. Meglátása szerint –ami a kiállítás mottója is lehetne – az elmúlt év szerencsére nem bővelkedett katasztrófákban. Ezért túlnyomórészt egész más téma és hangulat járja át a fotográfiákat.

Magánarchívum

Az ingyenesen látogatható kiállításon 240 fotográfus 2492 pályaművéből (6280 kép) választott 300 fotó tekinthető meg a legkülönfélébb témákban. Fotósorozatokon keresztül követhetjük végig, hogyan adta veséjét egy édesanya gyermekének, megmentve így a biztos haláltól, de egy olyan osztályközösség mindennapjait is megismerhetjük, ahova Dawn-szindrómás gyerekek is járnak.  Szőke Péter ezzel szemben a budapesti színházi szubkultúrába enged bepillantást. A kiállításon ezúttal háttérbe szorul a sport, mint specifikus téma, ennek ellenére ebben az aspektusban is találhatunk különleges darabokat. Azonban ezek munkák mind egyedülállóak, mivel a sportnak egy egész más oldalát mutatják be. A versengés helyett az őszinte érzelmek kifejezésére fektette a hangsúlyt  az alkotó és a zsűri egyaránt.

A 35. Magyar Sajtófotó Kiállítás a július 6-ai megnyitóval kezdődően egészen július 31-ig várja az érdeklődőket a hét minden napján 9 és 19 óra között.    

Ez is tetszeni fog...