Az utolsó királyságnak még nincs vége Etyeken - Corn & Soda

Az utolsó királyságnak még nincs vége Etyeken

Az etyeki Korda Stúdió keretein belül felvett nyolc részes minisorozat, The Last Kingdom a kilencedik századba repíti vissza a nézőket.

A hazánkban forgatott részek az amúgy angolszász vidéken játszódó jeleneteknek biztosítják a helyszínt. Etyek közvetlen közelében fekvő Göböljáráson korábban a World Without End című sorozat számára épült fel egy középkori város, mely díszlet annak a cégcsoportnak a tulajdona, melyhez a Korda Stúdió is tartozik. A World Without End minisorozat Ken Follett regénye alapján készült és olyan nagy nevek voltak a producerei, mint Ridley Scott és Tony Scott. The Last Kingdom alkotói ezt a várost építették tovább, megtoldották egy várral és a négy évadban évről-évre bővítették a középkori díszleteket. The Last Kingdom ötödik évadának göböljárási forgatását idén őszre tervezi a stáb.

Alexander Dreymon, a főszereplő a forgatáson

A BBC történelmi sorozata, a The Last Kingdom az Angolszász históriák gyűjtőnevű regényfolyam első kötete alapján készült, amellyel a brit köztévé nem titkoltan a Trónok harca és a Vikingek babérjaira tört. Bernard Cornwell regényeit itthon is lehet kapni, mely egy Uhtred nevű, szász nemesi sorba született fiúról szól, akit a kilencedik századi Northumbriából egy dán viking ejt fogságba, majd örökbefogadja és vikingként nevel fel.

Hangulatkép a göböljárási forgatáson

A Göböljáráson található középkori díszletvárosban és várban számos jelenetet vettek fel az alkotók. A területhez egy tó is tartozik, melyet előszeretettel használnak a filmesek a tavi vagy a folyami jelenetekhez. The Last Kingdom sorozatban Göböljárás a kilencedik századi Winchester hétköznapjainak ad helyszínt. A filmsorozathoz több száz olyan magyar statiszta biztosította a szereplőket, akik szász és viking harcosokat, vagy éppen winchesteri nemes hölgyeket alakítottak.

A stábtagok az esőtől óvják a színészeket

A sorozat negyedik évadában fontos szerepet kapott Haumann Máté is, aki hat epizódon keresztül alakította Cenric figuráját. Haumann Máté a Glamour-nak nyilatkozta: “Büszkén állítom, hogy megszerettek a produkcióban, tovább fejlesztették a szerepemet menet közben, így végül hat epizódon keresztül is játszhattam ebben az epikus és sokak által kedvelt, izgalmas sorozatban…. Az ilyen monumentális díszletekben és jelmezekben, mint Az utolsó királyságé mindig újra gyereknek érzem magam egy óriási játszótéren. Melyik kis srác nem játszott annak idején az udvaron lovagosat, ahol lóháton csatába indulhat? Ez egy egész nyáron keresztül, minden nap valóra válhatott számomra. Jó volt újra és újra megélni ezt. ” 

Haumann Máté Cenric szerepében

A Korda Filmpark élménytúrája, kiállítása és nyári filmes gyermektáborai újra látogathatók.

A cikk végén egy hosszabb videó érhető el Alexander Dreymon-nal, a főszereplővel, mely a forgatáson készült, és amelybe beszűrődnek a magyar stábtagok hangjai.

Ez is tetszeni fog...