Barokk Randevú a Festetics-kastélyban

Barokk Randevú a Festetics-kastélyban

Barokk randevú

Forrás: Keszthely.hu

Csodálatos dallamok és törekvés a tökéletes rendre – ez a barokk zene lényege. Manapság egyre többen térnek vissza az elmét gyönyörködtető klasszikus muzsika hallgatásához, amely a szépséget a mérnöki pontossággal és a rendezettséggel egyesíti. A zenekedvelő ínyenceket várják július 1-jén és 2-án a Barokk Randevúra, ahol többek között Bach, Vivaldi és Pergolesi méltán népszerű mesterműveivel találkozhatnak, a gyönyörű Festetics-kastélyban, Keszthelyen. A kétnapos komolyzenei koncertsorozat pazar szórakozás főúri módon berendezett helyszínen, rendkívüli igényességgel összeállított barokk zenei programmal. Ráadásul a nagykoncertek között, a kastélykertben kamarazenéléssel idéződik meg a korabeli udvari társasági élet hangulata.

Fellépők:

Forrás: Naszály György

Swing á la Django

A magyar autentikus zenét és a francia manouche swing világát egyedül álló módon cimbalommal ötvözik, külföldön is óriási sikereket érnek el. Koncertjeiken a gyökerekhez mennek vissza, legnagyobb ihletőjük Django Reinhardt – a belga származású műfajteremtő gipsy-jazz gitáros – melynek nyomdokaiba lépve idézik fel a 30-as 40-es évek hangulatát, ám a zenekar ezen a koncerten a barokk zenét ötvözi a django swinggel. A Prima Primissima és Artisjus-díjas művészekből álló zenekar koncertje különleges zenei élményt ígér.

Forrás: Naszály György

Budapest Saxophone Quartet

A Budapest Saxophone Quartet tagjai 2004-ben szereztek diplomát a Párizsi Zeneakadémián. Az Artisjus-díjas zenekar az elmúlt 19 év alatt közel 1000 hangversenyt adott Magyarországon és külföldön.

A Keszthelyről származó, jelenleg Ausztriában dolgozó Bányai Júlia énekesnő és a Budapest Saxophone Quartet együttműködése 3 évre nyúlik vissza. Számos alkalommal koncerteztek együtt, melyek mindegyikére a letisztult, egyedi hangzás és az örömteli előadásmód volt jellemző. Mostani hangversenyükön Vivaldi és Handel művei szólalnak meg.

Forrás: Naszály György

Budafoki Dohnányi Zenekar

A Budafoki Dohnányi Zenekar Magyarország egyik legdinamikusabb és legsokoldalúbb szimfonikus zenekara. Hollerung Gábor Liszt Ferenc-díjas karnagy, érdemes művész irányítása alatt rövid idő alatt előkelő helyet vívott ki magának a magyar zenei életben, az elmúlt években pedig az ország egyik vezető komolyzenei együttesévé vált. A fesztivál rezidens zenekaraként két nagyszabású koncertet adnak kamarazenekari felállásban.

Művészeti vezető: Hollerung Gábor

Műsor:

  1. július 1.

18:30-19:30 „Udvari“ zene

Bor, kávé, desszertek háttérzenével

Tartini: Ördögszonáta / Gazda Bence – hegedű

Telemann: Fuvola szonáták / Bene Hajnalka – fuvola, Szokos Augustin – csembaló

19:30-20:30 Nagykoncert a Tükörteremben

Händel és Vivaldi művek / Budapest Saxophone Quartet  & Bányai Júlia

20:30-21:30 „Udvari“ zene

Bor, kávé, desszertek háttérzenével

Scarlatti: Csembaló szonáták / Szokos Augustin – csembaló

Telemann: Oboa szonáták / Rajnai Marianna – oboa, Szokos Augustin – csembaló

21:30-22:30 Nagykoncert a Tükörteremben

Bachtól Djangóig / Swing à la Django

  1. július 2.

18:30-19:30 ​„Udvari“ zene

Bor, kávé, desszertek háttérzenével

Best of Baroque / Dohnányi Quartet

19:30-20:30 Nagykoncert a Tükörteremben

Vivaldi: Négy évszak / Budafoki Dohnányi Zenekar, Papp Dániel – hegedű

Piazzolla: Négy évszak Buenos Airesben / Budafoki Dohnányi Zenekar, Viniczai Éva – hegedű

20:30-21:30 „Udvari“ zene

Bor, kávé, desszertek háttérzenével

Shades of Bach / Vázsonyi János – szaxofon

21:30-22:30 Nagykoncert a Tükörteremben

Pergolesi: Stabat Mater / Budafoki Dohnányi Zenekar, Szemere Zita – szoprán, Gavodi Zoltán – kontratenor, vezényel: Hollerung Gábor

Jegyek a helyszínen kaphatók, vagy a www.jegymester.hu-n.

További információ: www.barokkrandevu.hu

Ez is tetszeni fog...