Básti Juli és Borbély Alexandra egy szerepben – Ősbemutató a Centrál Színházban - Corn & Soda

Básti Juli és Borbély Alexandra egy szerepben – Ősbemutató a Centrál Színházban

Március 8-án, Nőnapon lesz a Centrál Színházban Tracy Letts A nevem Mary Page Marlowe című darabjának ősbemutatója Puskás Tamás rendezésében.

Básti Juli és Borbély Alexandra
Forrás: Centrál Színház

Tracy Letts új darabjában egy asszony életét villantja fel 11 képben. A fiatalkori jeleneteket Borbély Alexandra, az későbbieket Básti Juli játssza. A további szerepekben többek között Sztarenki Dórát, Stohl Andrást és Scherer Pétert láthatja a közönség.

A darabban egy asszony életét lehet megismerni, mely során a nézők egy titok nyomában járhatnak. A 11 kép 11 esély arra, hogy megértsék a történések okait. Egy élet töredékei jelennek meg a színpadon, mintegy puzzle, amiből kiderül majd, hogy összeáll-e kép.

Básti Juli
Forrás: Centrál Színház

Básti Juli nyilatkozta az bemutatóról:

„Mindig örülök, amikor komoly témákkal és komoly színészi feladatokkal találkozom. A nevem Mary Page Marlowe a Jó emberek és a Nem félünk a farkastól előadások sorába illeszkedik. Örülök, hogy ketten gyürkőzünk neki Borbély Alexandrával, hogy ő játssza a fiatalkori jeleneteket. Alexandrával most dolgozunk először együtt, és bár nincs közös jelenetünk, ahhoz, hogy pontosan tudjuk eljátszani a karaktert, meg kell találnunk, ki kell alakítanunk egy gesztusrendszert, amely végigkíséri az embert pici korától az öregkoráig. Így még érdekesebb a feladat.”

Borbély Alexandra
Forrás: Centrál Színház

A fiatalkori jeleneteket alakító Borbély Alexandra szavai:

 „Mindig a kedvenc olvasmányaim közé tartoztak a női történetek. Izgat, milyen női sorsok vannak még a világban, sokat lehet ezekből tanulni. Amikor felhívott Puskás Tamás, hogy Básti Julival leszünk főszereplők, értettem, hogy egy szerepet fogunk játszani, de titkon reménykedtem abban, hogy lesz közös jelenetünk, hogy vele is játszhatok. Nem így lett, de lesznek közös dolgaink, mert együtt kell megformálnunk egy nőt. Ezért is különleges ez a próbafolyamat.”

Puskás Tamás rendező:

Tracy Letts az Augusztus Oklahomában szerzője, méltán az egyik legjobb kortárs drámaíró, és az, hogy színész is, mindenképpen jót tett a szövegnek. A darabjainak általában erős valóságalapjuk van, úgy tűnik a családban rejlő titkokkal terhes történetek érdeklik, ez a darab is ilyen.”

Stohl András
Forrás: Centrál Színház

Tracy Letts világhírű amerikai drámaíró és színész 2008-ban Pulitzer-díjat kapott az Augusztus Oklahomában című művéért, 2013-ban pedig Tony-díjjal méltatták a Booth Színház béli Nem félünk a farkastól-ban nyújtott George-alakítását. A nevem Mary Page Marlowe az egyik  legújabb darabja, melyet a hazai közönség most láthat először.

A Centrál Színház előadásában Básti Juli és Borbély Alexandra mellett Sztarenki Dóra, Hőnig Emma, Kramer Lujzi, Maszlag Bálint, Pálfi Dávid, Mészáros Piroska, Schmidt Sára, Scherer Péter, Ódor Kristóf, Buza Tímea, Fehér Tibor, Stohl András, Cserna Antal és Rada Bálint lépnek színpadra.

Fehér Tibor
Forrás: Centrál Színház

A nevem Mary Page Marlowe rendezője Puskás Tamás. A jelmeztervező Kárpáti Enikő, a díszlettervező Bagossy Levente, a fordító Puskás Samu.

Ez is tetszeni fog...