Ben H. Winters: Végső ígéretek - Hank Palace újra nyomoz - Corn & Soda

Ben H. Winters: Végső ígéretek – Hank Palace újra nyomoz

végső ígéretek

Ben H. Winters Végső ígéretek (Countdown City, 2013) című regénye, az Az utolsó nyomozó-trilógia (The Last Policeman) második része 2015-ben jelent meg az Agave Kiadó gondozásában, Orosz Anna fordításában. A sci-fi krimi első része, a Gyilkosság világvége előtt (The Last Policeman) hatalmas port kavart a világvégével foglalkozó könyvek rajongói között, és Winters több díjat is bezsebelt már a trilógiával.

77 nap van hátra a 2011GV1 jelű aszteroida becsapódásáig. A világban már teljesen eluralkodott a káosz, és az emberek nem tudják, mihez kezdjenek ezzel a pici idővel, ami még hátravan. A rendőröket nyugdíjba küldték, nincs áram, nincs telefon, a víz sem tart már sokáig. Hank Palace is munka nélkül maradt, mivel a Concordi Rendőrkapitányságot bekebelezte az Igazságügyi Minisztérium, és egyébként is, ki akarna már dolgozni. Azonban ekkor megjelenik Martha, Hank gyerekkori ismerőse, és arra kéri a volt nyomozót, hogy segítsen megtalálni neki eltűnt férjét. Hank beleássa magát az újabb nyomozásba, ám ezúttal közel sem lesz egyszerű az ügy megoldása. A társadalom és gazdaság szétesésével az emberek saját kezükbe akarják venni a sorsukat, megalakul a bevándorlásellenes Nemzeti Gárda, és az egyetemisták is felfedezik, hogy jobb az anarchizmus, mint az éhezés. Hanknek így nem csak Brett eltűnésével kell foglalkoznia, hanem azzal is, hogy lépten-nyomon az életére tör valaki. Ha ez még nem lenne elég, itt van Nico is, Hank húga, aki állítja, hogy ő és csapata tudják a megoldást az aszteroida megállítására.

Winters végre részletesebben bemutatja, hogyan dől össze a társadalom és gazdaság, mikor a vég teljesen biztos. Elvileg semmi nincs, ami meg tudná akadályozni az aszteroida becsapódását, persze sorra születnek összeesküvés-elméletek és titkos csoportok, akik azt állítják, tudják, hogyan lehet megállítani. Vajon kinek van igaza? Aki elfogadja a véget, és megpróbálja megőrizni józan eszét ebben a rövidke időben, vagy annak, aki keresi a megoldásokat? Winters tovább feszegeti a határokat az új kötetben, és ha olvastátok az elsőt, ne maradjatok le! A könyv megvásárolható az Agave Kiadó webshopjában!

Ez is tetszeni fog...