Bokor MaRIAnna – Indulhat a show (2015) – Lemezkritika - Corn & Soda

Bokor MaRIAnna – Indulhat a show (2015) – Lemezkritika

2015 decemberében végre megjelent Bokor MaRIAnna első, debütáló nagylemeze „Indulhat a show” címmel a Music Fashion Kiadó jóvoltából. Az album címét az egyik rajta szereplő dal után kapta, de egyben a bemutatkozó lemezre, az elindulásra való stílusos utalásként is megállja a helyét.

Bokor Marianna_Muzikum

Hosszú utat tett meg az énekesnő első albuma megjelenéséig. 2004-ben kezdett el foglalkozni az énekléssel, mely tulajdonképpen „családi örökség”, hiszen édesapja, Bokor János is énekes, előadóművész. Az énekesnő számos zenekar tagja volt az elmúlt évek során (Csaba és a Neobabák, MusicShowCompany, CasinoBlack, SpaceJam Band, OverTime, Medicolor) és több tehetségkutató versenyen is elindult, melyeken szép sikereket ért el. Az RTL Klub X-Faktor, és a TV2 Voice című műsorában is eredményesen zárta le a versenyt. Az egyéni sikerek és munka után az énekesnő elindította saját zenekarát. Összeállt a Bokor MaRIAnna Band, a zenekar az énekesnő albumán hallható dalokkal lép fel koncerteken.

A lemezen 12 dal hallható, melyeken keresztül az énekesnő saját üzenetét szeretné közvetíteni: “Célom, hogy visszahozzam a zene világába azokat az értékeket, mint tehetség, egyediség, őszinteség, becsület. Számomra ezek fontosak, és a dalaim által ezt az üzenetet is szeretném közvetíteni.” MaRIAnna számos dalának írásában közreműködött is társszerzőként Burai Krisztián, Szabó Leslie, Kállay-Saunders András mellett. Burai Krisztián duettet is készített az énekesnővel az albumra.
Az „Indulhat a show” főként pop-lemezként aposztrofálható, de az énekesnő szeretett volna sokszínűségre törekedni. Az albumon egymás követik és váltják a lírai daloktól kezdve (Örökké), a pörgősebb, bulizósabb számokon át (Táncoljuk át az éjszakát!) a rockosabb (Nincs vége) felvételek. A dalszövegek egy kivételével mind magyarul íródtak, az album záró akkordja (mely többek között Kállay-Saunders András munkája) a „Wanna let you go”, az egyetlen angol nyelvű dal a korongon. Ha központi témát kellene keresni a felvételek között, az valószínűleg a szerelem lenne, javarészt romantikus dalokat hallhatunk az énekesnőtől bemutatkozó albumán.
A művésznő elmondása szerinte a dalok mind róla szólnak, őt mutatják be. Így az albumot meghallgatva megtudhatjuk, milyen sokszínű, energikus és stílusos előadó is RIA.

Tracklist

1. Indulhat a show

2. Játsszunk még

3. Hello, viszlát

4. Meddig

5. Táncoljuk át az éjszakát (Duett Burai Krisztiánnal)

6. Örökké

7. Nincs vége

8. Öleljen át

9. Nincs határ

10. Megőrülök veled

11. Szeress még

12. Wanna let you go

Az album megvásárolható az alábbi linken:
http://shop.musicfashion.hu/index.php?id_product=35&controller=product

A cover fotó a HeloMelo Fotóstúdió munkája.

Ez is tetszeni fog...