Ismét Budapest Art Week - művészet töméntelen mennyiségben - Corn & Soda

Ismét Budapest Art Week – művészet töméntelen mennyiségben

2017. április 18-23. között immáron második alkalommal rendezik meg a Budapest Art Week-et (BAW), amely a Budapesti Tavaszi Fesztivál egyetlen, hivatalos képzőművészeti eseménysorozata. Egy karszalaggal több mint 60 helyszín nyolcvan kiállítása és közel hetven kiegészítő program látogatható a városban. A résztvevőket váró kiegészítő programok között szerepel például M4-es metrótúra, óbudai művészeti- és helytörténeti séta, galériatúrák, irodalmi- és képzőművészeti beszélgetések, kortárs táncelőadások a Műcsarnokban és a Magyar Nemzeti Múzeumban, valamint találkozási lehetőség kortárs művészekkel a Nyitott Műtermek Délutánja alkalmain.

Forrás: sajtóközlemény

A Budapest Art Week egy Magyarországon egyedülálló, klasszikus és kortárs képzőművészeti eseményeket összefogó fesztivál. A programsorozat célkitűzése az, hogy új lendületet adjon és iránytű lehessen a képzőművészet kedvelőinek, esszenciális kiegészítőjeként a Budapesti Tavaszi Fesztivál klasszikus művészeti programsorozatának. A hatnapos rendezvény keretében több mint hatvan helyszínen – a város vezető múzeumaiban, galériáiban és egyéb kiállítótereiben – közel nyolcvan kiállítás (a rendezvénysorozatban szereplő múzeumok pl. Magyar Nemzeti Galéria, Magyar Nemzeti Múzeum, Ludwig Múzeum-Kortárs Művészeti Múzeum összes kiállítása stb.) és hozzájuk kapcsolódó program (tárlatvezetés, előadás, beszélgetés, filmvetítés) látogatható – mindez egyetlen karszalaggal.

2017-ben is nagy számban vehetnek részt az érdeklődők tematikus sétákon, amelyeken művészettörténészek, esztéták, képzőművészek vagy építészek kísérik végig őket egy meghatározott útvonalon. Ilyen lesz például a Palotanegyedben a cARTc Projekt Space, A.P.A. Galéria, Molnár Ani Galéria, Olasz Intézet és FUGA útvonalon, a ‚Metróhuzat‘ névre keresztelt M4-es metró vonalán tett földalatti túra, vagy épp Óbuda alternatív bemutatása Krúdy Gyula kedvenc helyein keresztül.

A BAW programkínálatában idén megjelenik egy új sorozat, a Közös utak – beszélgetések művészek között, amelyeken irodalmárok és képzőművészek többek között olyan kérdésekre keresik a válaszokat, mint hogy A művész már gyermekként tudja, hogy belőle művész lesz? Egy jó regény elolvasása után jön az érzés, vagy a Louvre-ban tett látogatás után jelentkezik a vágy? Miért kerülnek papírra ez első sorok, milyen gondolatok mozdítják az ecsetet? Ami még fontosabb: hogy áll össze ez egy folyamattá, később pedig egy életművé? Hogyan találja meg a művész a kortársakban a közönségét és hogyan lesz élő ez a kapcsolat?

A beszélgetések résztvevői: Karafiáth Orsolya – Isaak Silard, Tompa Andrea – Eszterházy Marcell, Kemény Zsófia – Radák Eszter, Weiner Sennyey Tibor – Szarka Fedor Guido és Hevesi Judit – Weiler Péter.

Forrás: sajtóközlemény

Az idei eseményen két kortárs táncelőadást is láthatnak a karszalaggal érkezők. Április 21-én Grecsó Zoltán és Simkó Beatrix #Orfeusz #Eurüdiké előadásból adnak elő részletet a Magyar Nemzeti Múzeum kőtárában. A Műcsarnokban pedig Feledi János táncművész és Nagy Ákos zeneszerző Gioco delle coppie című tánc és elektroakusztikus komprovizációjával találkozhatnak az érdeklődők.

Az Art Week zárónapján, a Nyitott Műtermek Délutánja keretében művészettörténészek kalauzolják végig a látogatókat hat műteremházon, melyekben összesen több mint ötven kortárs képzőművésszel ismerkedhetünk meg személyesen. A séták ritka lehetőséget nyújtanak arra, hogy a művészetkedvelők betekintés nyerjenek a műtermek kreatív légkörébe, személyesen találkozzanak az alkotókkal, megismerjék alkotási technikájukat, a művek születésének folyamatát.

A Budapest Art Week rendezvénysorozatban szereplő összes kiállításra és a kiállításokat kiegészítő programokra belépésre jogosít a megvásárolt karszalag, ám a kiegészítő eseményeken való részvételhez regisztráció szükséges, amelyet a BAW honlapján tehetnek meg az érdeklődők.

További információ: www.bpartweek.hu

(Forrás: sajtóközlemény)

Ez is tetszeni fog...