Casey Affleck nem a legkönnyebb eset - Corn & Soda

Casey Affleck nem a legkönnyebb eset

Casey Affleck habitusban alapján néha mintha nem is kedvenc Gézánk testvére lenne. Remek bizonyíték erre friss Oscar-győzelme után adott első interjú, amit adott.

Forrás: Elle

“Tiszta őrület… anyu most biztos nagyon büszke “– mondta Casey Affleck ugyanis az Oscar-díj átvétele utáni első interjújában. Nem is volna meglepő: a három évvel idősebb Ben két Oscarja után, most a fiatalabb testvér vette át a harmadikat a legnagyobb filmes díjból. Pedig ő még csak nem is hajtott rá. Az első komoly szerepét még a bátyjától kapta annak első rendezésében. A Hideg nyomon (Gone Baby Gone, 2007) óta a filmes világ ugyan potens tényezőként tatja számon Caseyt, de egyúttal nehéz esetnek is gondolja. Ő ugyanis arról híres, hogy rengeteg ajánlatot visszautasít. A régi város (Manchester by the Sea, 2016) persze olyasmi, amire nem mondhatott nemet: pedig nem sejthette, hogy megkapja érte a legjobb főszereplőnek járó Oscart.

Forrás: InterCom

“Egyszerűen azokat a szerepeket vállalom, amik érdekelnek” – mentegetőzött többször is a színész.  “Semmi kifogásom a nagy filmek ellen, A Gyűrűk Urát legalább 25-ször megnéztem már. De ha véletlenül felkérnek, hogy játsszam benne, biztos nemet mondok. Engem az vonz, amiben igaz élő emberek szerepelnek, amiben dráma van. Ben szerint, ez rossz taktika, de tessék: bejött. Még nem tudom, az Oscar-díj hogyan változtatja meg a pályámat, de nem akarok változatni a módszereimen. Egyszer-egyszer majd jön egy olyan szerep, mint A régi városé, és olyankor csak reménykedhetem, hogy felkérnek rá, és meg tudom csinálni…” – mondta az interjúban.

Ez is tetszeni fog...