Csillagként ragyog az új hazai képregény - Corn & Soda

Csillagként ragyog az új hazai képregény

Újabb darabot köszönthet soraiban a képregényvilág. Az Allstar – Nem Minden Csillag Ragyog névre keresztelt füzet egyik kuriózuma, hogy minden ízében magyar alkotásként valósult meg. Mind történetében, mind gyakorlati megvalósulásában hazai alkotók működtek közre. A comic továbbá abban is egyedülálló, hogy tágabb értelembe véve, a szuperhősképregények közé tartozik, amire itthon még nem igazán volt példa. Az Allstar – Nem Minden Csillag Ragyog, a Kickstarter modelljének alapján, közösségi finanszírozás keretében és a ZSIGER.hu Kiadó gondozásában jelenik meg, s előreláthatólag szeptember környékén már mindenki számára elérhető lesz.

A 44 oldalas, végig színes képregényt Kovács Milán írja, aki amellett, hogy a kiadó alapítója, komoly külföldi kapcsolatokkal és tapasztalattal rendelkezik a képregények, képregényalkotás terén. A megvalósításért többek között Fábián István, Krausz Ármin és Varga Tamás, Kevin Eastman és a Tini Nindzsa Teknőcök színezője felel.

A történet egy átlagos tizenéves diákról, Kezes Imréről szól, aki, hogy a mindennapok nehézségeit legyőzze, saját fantáziavilágába menekül. Egy Allstar nevű szuperhős harcol a legkülönbözőbb szörnyek és egyéb gonosztevők ellen a saját maga által készített képregényében. Míg a fiú igyekszik maga mögött hagyni a külvilág zajait, életének kulcsszereplői és -mozzanati rendre testet öltenek alkotásában is.

Az Allstar: Nem Minden Csillag Ragyog egyelőre magyarul, illetve angolul jelenik meg, de a jövőbeni tervek között szerepel lengyel, cseh és szlovák nyelven való kiadásra is. Magáról a képregényről, összefoglalásként Szujó Norbert az alábbiak szerint fogalmazott: “Míg olvasóként elmerülhetünk a szimpatikus, nagyon is ismerős főszereplő lelkivilágában, megismerhetjük érzéseit és motivációit, addig a képregény egy párhuzamos értelmezési síkon, önreflektív utalásrendszerrel szórakoztat.”

Ez is tetszeni fog...