Csontok és skalpok (Bone Tomahawk, 2016) - Corn & Soda

Csontok és skalpok (Bone Tomahawk, 2016)

Hogyha szeretnétek ezen a nyáron a tüzes vadnyugatra látogatni és egyáltalán nem viszolyogtok a kegyetlenségtől sem, akkor a Csontok és skalpokon biztosan nem fogtok unatkozni a moziban. A film egészen különleges, a horrorwestern műfajába tartozik, amely megad neki egy speciális, realisztikus hangulatot, amelyet rengeteg hasonló műfajú filmtől nem kaphatunk meg.

bone_tomahawk_ver8_xlg

Bright Hope igazi vadnyugati kisváros, amelynek nyugodt hétköznapjai is nehézségekkel tűzdeltek. A város seriffhelyettese, Chicory a helyi fogadóban szúr ki egy rablót, amit azonnal jelent a seriffnek. A városi rendért felelős ember, Franklin Hunt a fogadóban lábon lövi a banditát, majd őrizetbe is veszi. A város orvosának így azonnal meg kell látogatnia az őrsöt, és ellátnia a fogvatartottat. Az asszisztens érkezik meg a helyszínre, Samantha, aki éppen otthon ápolja katona férjét, aki eltörte a lábát. A probléma csak az, hogy a rabló nem árulja el, hogy társát meggyilkolták a sivatagban, és egy igen veszélyes csoport követte a városba. A kegyetlen, indián csapat elrabolja Samanthát és vele együtt két férfit.

Emiatt abszolút nem késlekedhet a seriff, aki Samantha törött lábú férjével és pár társával azonnal a sivatagba indul, hogy kiszabadítsák az elraboltakat a kegyetlen indiánok karmai közül, akinek fő profilja a kannibalizmus.

bone-tomahawk-xlarge

Bevallom, hogy szkeptikusan ültem le a Bone Tomahawk elé, hiszen egyáltalán nem vagyok egy nagy westernrajongó, de kíváncsivá tett, hogyan is vegyítették ezt a műfajt a horrorral. Ráadásul egy több, mint kétórás filmről beszélünk, így abszolút tartottam attól, hogy unalmassá és vontatottá válik a történet, főleg, hogy tényleg “csak” egy klasszikus mentőakcióz mutat be. De a sztori végig pörgős, izgalmas maradt, ráadásul a karakterek nagyon jól megformáltak, és az alkotók nem féltek jó kis humorral fűszerezni ezt az igencsak kegyetlen filmet. Emellett Kurt Russel és Patrick Wilson is nagyszerű választásnak bizonyult. Érdekesség, hogy a filmet mindössze 21 nap alatt forgatták le.

A horror és a western műfaj rajongóinak is szeretettel ajánlom a filmet. Biztos vagyok benne, hogy nem fogjátok megbánni, hogyha beültök rá a moziba. Két órás izgalmas, kegyetlen és humoros élményben lesz részetek!

bone-tomahawk

pontozás: 70/100

IMDb: 7.1/10

MAFAB: 72%

Ez is tetszeni fog...