Csütörtökön kezdődik a Könyvhét! - Corn & Soda

Csütörtökön kezdődik a Könyvhét!

Újra itt a nyár, s vele együtt a 87. Ünnepi Könyvhét a Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése Elnökségének köszönhetően június 9-13. között. Ebben az évben is a központi helyszíne az V. kerületi Vörösmarty tér, valamint a térbe torkolló utcák térhez közeli része. Budapest mellett még országszerte kb. 80 helységben, s ötödik alkalommal Kolozsvárott is lesz magyar könyvhét.

Forrás: www.unnepikonyvhet.hu

Forrás: www.unnepikonyvhet.hu

Az Ünnepi Könyvhét elsősorban a kortárs magyar irodalom közreadásának ünnepe. Könyvheti mű lehet minden élő magyar szerző első kiadású műve és a klasszikus magyar irodalom új kiadásai. Az idei rendezvényre így a kiadók közel három és félszáz, kizárólag magyar szerzők művének új kiadását időzítik.

A 87. Ünnepi Könyvhetet és a 15. Gyermekkönyvnapokat a Vörösmarty téren Esterházy Péter író nyitja meg június 9-én, délután 16 órakor, a vidéki, országos megnyitónak idén pedig Gyula ad otthont.

A megnyitó előtt Budapesten 15.45 – től a Katasztrófavédelem Központi Zenekara díszegyenruhába öltözve az Erzsébet híd pesti hídfőjétől végigmasírozik a Váci utcán és a Vörösmarty téren, az Oroszlános kút előtti színpadnál rövid, kb. 10 perces koncertet ad. A karnagy Dóra László tűzoltó alezredes.

Ezután pedig mind a négy napon át, reggeltől estig  remek programokkal, előadásokkal, beszélgetésekkel és dedikálásokkal várják a kiadók és a szerzők az érdeklődőket.

A különböző eseményekről és a részt vevő kiadókról a 87. Ünnepi Könyvhét honlapján lehet bővebben tájékozódni.

Ez is tetszeni fog...