A Disney további Indiana Jones filmeket tervez - Corn & Soda

A Disney további Indiana Jones filmeket tervez

A miki egeres cég a Star Wars után a másik nagy volumenű “beruházását” is szeretné pályára állítani, így a tavasszal bejelentett ötödik Indiana Jones filmmel, a kopott fedora korántsem lesz szögre akasztva. Habár ezen legalább annyira meglepődtünk, mint hogy június közepén meleg van, azért van itt még pár érdekesség a hírrel kapcsolatban.

Indiana Jones

Nemrég lezajlott egy beszélgetés Bob Iger – a Disney CEO-ja – és a The Hollywood Reporter között, amelyben szóba került az Indiana Jones széria jövője is. Iger ködös megfogalmazásai mögött kirajzolódik egyfajta univerzum bővítés – már ha Indiana Jones esetében lehet ilyenről beszélni -, de egy reboot lehetősége sincs kizárva. Még ennél is érdekesebben hangzik az irányvonal, hogy a kalandor egyfajta örökségét vinnék tovább egy új karakterrel, hiszen Ford talán 73 évesen még nem túl idős egy következő rész főszerepére, viszont egy milliárdos franchise vezetését – amit a Disney hosszú évekig szeretne még pörgetni – aligha tudná magára vállalni.

A The Bearded Trio a napokban elkapott egy kósza elszólást Steven Spielbergtől, a következő filmjét, a The BFG-t népszerűsítő eseményén, melyből kiderült, hogy a sorozat atyja, George Lucas ismét részt vesz majd a következő rész munkálataiban, mint executive producer. Sokan most a fejükhöz kapnak, hogy ő mi a fenét keres már a film körül, de kár lenne feledni, hogy a bőrkabátos régészprofesszor alakja bizony Lucas fejéből pattant ki, és óriási szerepe volt a karakter létrehozásában.

lucas-spielberg-e1371106738758

Ami tehát jelenleg biztosra vehető, hogy a 2018 nyarára várható ötödik filmben ismét Spielberg dirigálja majd Harrison Fordot, az ikonikus dallamokat pedig John Williams árnyalja majd tovább, míg Lucas minden valószínűség szerint egyfajta tanácsadói minőségben lesz majd jelen a forgatáson. Kisebb-nagyobb aggodalomra adhat okot viszont, hogy a forgatókönyvet az a David Koepp írja, aki az Indiana Jones és a Kristálykoponya Királyságát, vagyis széria legkevésbé erős darabját követte el (hogy finomak legyünk).

Egyelőre bízzunk abban, hogy a következő rész legalább annyira jól sikerül majd, mint az első három epizód, hogy mind a fiatalabb közönség, mind pedig a régi megrögzött rajongók is akarják a nyitást, egy (nagyon furcsa leírni) Harrison Ford nélküli Indiana Jones széria lehetősége felé. Ha így lesz, vajon egy rebootolt, fiatal Indiana Jones-t látunk majd a vásznon, vagy egy teljesen új karakter színre lépésével, a sorozat örökségét tiszteletben tartva, a régészprofesszor világának egyfajta kibővítését várhatjuk majd a jövőben? Részemről Indy karaktere senki más nem lehet, csakis Harrison Ford, és az ellenkezőjéről se az amúgy tehetéges Bradley Cooper, se a közönségkedvenc Chris Pratt nem tudna meggyőzni.

Ez is tetszeni fog...