A Drastik Putto Mohaembere a Toldiba látogat! - Corn & Soda

A Drastik Putto Mohaembere a Toldiba látogat!

Május 19-én mutatja be Mihalik Ábel (Kispál és a Borz) saját bandája  a Drastik Putto első, animációs technikával készült, trash-hatású videoklipjét a Toldiban, ami után a zenekar fel is lép a színpadon a Dot & Line animációs blokkjával karöltve.

A klipet a MOME-s Máté Andrisnak köszönhetjük, aki négy és fél hónapig foglalkozott a klip elkészítésével, de saját elmondása szerint rögtön ráhangolódott a szám hangulatára, és az ihlet se kerülgette.

„Legelső hallgatásra megvolt az alapötlet és a látvány a lelki szemeim előtt, egyeztetésre csak a storyboard és a karakter kapcsán ültünk össze a zenekarral. Nagyon izgalmas dolog 3-4 perc kedvéért felépíteni egy saját világot. Az ember csak dolgozik, dolgozik, miközben ő maga is elmohásodik…” – mondta Andris, aki szerint egy klip akkor jó, ha valahol a képző- és az alkalmazott művészet határán egyensúlyoz, és működik hang nélkül is akár, önálló alkotásként.

 

Az este animációs rövidfilm-vetítéssel egybekötve indul be az este, amiben a Dot & Line csapata volt az együttes segítségére. A premier után a Drastik Putto tagjai élő koncertet adnak, valóságos formába öntve a vásznon látott jeleneteket.
Mindennek a Toldi mozi ad helyszínt.Drastik Putto_poster

Ábel a zenéről:
„Lusta zene a lustaságról. Magamnak írtam egyfajta figyelmeztetésként. Szerintem sokan hajlamosak vagyunk Pató Pálként mindent magunk előtt tolni. Olvastam is valami cikket a napokban, hogy a restség genetikai mutáció. Hát, röhögtem egy jót, majd nyugtáztam, hogy naugye”.

Esemény

Helyszín: Toldi mozi (1054 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 36-38.)

Időpont: május 19. (csütörtök) 22:00

Belépés: 1000 Forint

Ez is tetszeni fog...