Elhunyt Kakuk György újságíró és politikus - Corn & Soda

Elhunyt Kakuk György újságíró és politikus

Megrendítő hír jelent meg Kakuk György Facebook-oldalán. A Demokratikus Koalíció elnökségi tagja ma délután 52 éves korában tragikus hirtelenséggel elhunyt.

A politikus egy kávézóban kapott szívinfarktust az Origo szerint. Kakuk György Szegeden végzett jogot, s ezt követően tagja volt a nemzeti kerekasztal-tárgyalások büntetőjogi albizottságának. 1989-től a Mai Nap, majd a Kurír újságírója, 1992-től a Magyar Televízió és a Magyar Rádió munkatársa. 1995-től mindkét intézménynél külpolitikai szerkesztő volt.

Forrás: Facebook

Forrás: Facebook

1998-tól a TV2 koszovói kiküldött tudósítója, majd az EBESZ diplomatájaként tartózkodott a térségben. Kakuk György egy évet töltött Koszovóban abban az időszakban is, amikor a Jugoszlávia elleni NATO-támadás zajlott.

„Nagyszerű barátot, kollégát veszítettünk el váratlanul és felfoghatatlanul. A sokk és a gyász óráiban részvétünket fejezzük ki Gyuri feleségének, gyermekeinek, minden hozzátartozójának” – írta közleményében a Demokratikus Koalíció.

Forrás: Lira.hu

Forrás: Lira.hu

Kakuk György szívügye volt a menekültválság kérdése. 2015-ben úgy döntött, görögországi nyaralásából gyalog tér haza ugyanazon az útvonalon, amelyen a menekültek százezrei. Tapasztalatairól, élményeiről El Camino de Balkan című könyvében számolt be, amelyet a Corn & Sodának is volt szerencséje kézbe venni.

Ez is tetszeni fog...