Elindult a NYINYERNYA az Operabeavató kvízműsora - Corn & Soda

Elindult a NYINYERNYA az Operabeavató kvízműsora

Dinyés Dániel
Forrás: Sajtóanyag

Kvízest otthon

Vidámság és nevetés, avagy újabb módja az unalom elűzésének! Elkezdődött a Nyinyernya című szórakoztató műsor, amely a Delta Produkció hatalmas sikerrel futó Operabeavató műsorának online változata, Göttinger Pál műsorvezető és Dinyés Dániel kvízmester szervezésében.

A műsort a Produkció közösségi oldalán minden harmadik napon követhetik nyomon az érdeklődők. Kiemelkedő művészeket láthatunk az online műsorban, mint Kolonits Klára friss Kossuth-díjas operaénekesnő, Bordás Barbara Az év operettszínésze (2019), valamint Bucsi Annamária, Erdős Attila és Kiss András. Göttinger Pál rendezőnek és Dinyés Dániel zenei vezetőnek az a célja a kezdeményezéssel, hogy az operát mint műfajt közelebb hozzák az emberekhez.

Göttinger Pál
Forrás: Sajtóanyag

Win-win helyzet

Először az az ötlet jött, hogy társasozzunk távolról – egész egyszerűen azért, mert hiányzunk egymásnak, de közben szeretnénk fegyelmezettek is lenni a karantén miatt. Utána merült fel, hogy ha már összejönk társasozni, akkor hamisítsunk egy saját műfajt, fejet hajtva generációk komolyzenei “beavatója”, a Ki nyer ma? előtt – és tegyünk nyilvánossá egyszersmind, bevonva ezzel az otthoni társasozás közösségébe az Operabeavató nézőit is. A többi meg adta magát – videókonferencia, és annak a felvétele.  A Ki nyer ma? azért is jó választás, mert mindig minden játékos nyert (a kérdés csak az volt, hogy KI nyer ma?!), azaz van benne valami ironikus és nosztalgikus is. Mind nyerünk vele.” – mesélt Göttinger Pál a műsor létrejöttéről.

Egy kérdés maradt: hol?

Az első adásban résztvevő művészek Bordás Barbara, Bucsi Annamária, Erdős Attila, Kiss András és Kolonits Klára komoly feladat előtt álltak, hiszen öt alkalommal két opera cím közül kellett eldönteni, melyik nem létező mű. A második adásnak, mely még várat magára, nos, már neked kell utánajárnod kedves olvasó, ha eljött az ideje!

Ez is tetszeni fog...