Elindult a SzínpadON - a Madách Színház Online Színháza - Corn & Soda

Elindult a SzínpadON – a Madách Színház Online Színháza

Ma este, november 21-én 19.00 órakor indult a SzínpadON, a Madách Színház Online Színháza Az Örökké fogd a kezem! című előadással. Carol Rocamora darabja Anton Pavlovics Csehov és Olga Knyipper színésznő szerelmének és házasságának története, amelyet Nagy-Kálózy Eszter és Rudolf Péter előadásában, Szirtes Tamás rendezésében láthattak a nézők.

forrás: Madách Színház

A járvány első szakaszának idején fogalmazódott meg bennünk a gondolat, hogy nem hagyjuk magára a közönségünket, és biztonságos online formában is tartani fogjuk a kapcsolatot. Megszületett két produkciónk művészházaspárok előadásában, a saját lakásukból közvetítve. A sikert látva úgy döntöttük, hogy ősszel új formában folytatjuk: színházi körülmények között, új, független, saját platformon.” – fogalmazta meg Szirtes Tamás, a Madách Színház igazgatója közleményében.

A nyár folyamán új weboldalt készített a színház, amely alkalmas az online előadások közvetítésére, és az ezekhez kapcsolódó jegyértékesítésre is.

November 21-én, szombaton az Örökké fogd a kezem! előadással indult útjára a SzínpadON-t, a Madách Színház Online Színháza. Carol Rocamora darabja Anton Pavlovics Csehov és Olga Knyipper színésznő szerelmének és házasságának története, amelyet Nagy-Kálózy Eszter és Rudolf Péter előadásában, Szirtes Tamás rendezésében láthat a közönség.

Az, hogy a Színház képes folyamatosan változni, megújulni, és hogy a kényszerben is megtalálja a lehetőséget, komoly bizonyíték a Színház életképességére. A próbák, amelyeket nyáron még Rudolf Péterék lakásában tartottunk, most a Madách Színház Stúdió Színpadán folynak különböző modern technikák igénybevételével. De bármilyen technikai eszközön keresztül szólaljon meg, a katarzist mindig a szó mágiája, a színészi jelenlét és a színházi tehetség jelenti.”

Rudolf Péter hozzátette: „A Madách Színház kezdte idén nyáron a mi szereplésünkkel és ezzel az előadással a streamelést, ma pedig már az egész színházi világ ezt használja, ezzel az eszközzel él. Ennek köszönhetően élőben nézhette az Egyesült Államokban az írónő, és fantasztikus, hogy ez a modern eszköz, a stream milyen plusz találkozási pontokat teremt.”

„ A tavaszunk erről szólt, nagyon megszerettük a darabot és az előadást. Az elmúlt hónapokban tovább értek bennünk a szerepek, és reméljük, az új, színházi körülmények között még sokkal jobb lesz.” – mondta Nagy-Kálózy Eszter.

forrás: sajtóanyag

Ez is tetszeni fog...