Elköltözött! Új helyszínen a World Press Photo Kiálltás! - Corn & Soda

Elköltözött! Új helyszínen a World Press Photo Kiálltás!

Forrás: worldpressphoto.org

A Néprajzi Múzeum helyett idén egy másik intézményt, nevezetesen a Magyar Nemzeti Múzeumot ért a megtiszteltetés, hogy falai között köszöntheti a World Press Photo Kiállítást. Az év eseményeit összefoglaló riportfotókat 2018. szeptember 21-től október 23-ig lehet megtekinteni a magyar történelem „palotájában”, hétfő kivételével a hét minden napján.

Forrás: worldpressphoto.hu

A világraszóló kiállítás immár az őszi szezon kötelező programjának számít a hazai kulturális életben. A Word Press Photo különleges vonzereje, hogy egy „átlagos” kiállítással ellentétben nem kizárólagosan a kreativitás előtt hódol. A 125 országból 4548 fotográfus által beküldött alkotásokból kiválogatott – pusztán! – 134 kép nem csupán vizuális élményt nyújtanak, hanem egyúttal ablakot nyitnak is a való világra. A lkiállítás a legkülönbözőbb népek életének pillanatképeit az időben megkövülve ábrázolja, immár 41. alkalommal töretlen sikerrel.

Forrás: worldpressphoto.hu

A korral haladás szellemében idén a digitális élmények is nagyobb szerephez jutnak a kiállításon. Magyarországon első alkalommal mutatkozik be a Word Press Photo által meghirdetett Digital Storytelling verseny győztes munkái. Míg a bemutatásra kerülő mozgóképek állandó moziélményt biztosítanak a kiállítás folyamán, addig az aktivitást kedvelők számára rendelkezésre állnak az érintőképernyős multimédia programok.

A lélek mélyét megrezgető képek önmagukban is komplex élményt nyújtanak – ennek ellenére évről évre különböző kapcsolódó kiállításokkal gyönyörködtetik a látogatókat. Idén izgalmas módon az egyik nem külön teremben lesz elhelyezve: a WPP helyszínéül szolgáló József-nádor terembe vezető utat Lotz Károly Justitia diadala című freskója, valamint Than Mór és Lotz-programjának allegorikus alakjai díszítik.

Forrás: worldpressphoto.hu

Szintén a Magyar Nemzeti Múzeumban kap helyet a naturArt – 25 év legszebb természetfotói című kísérő kiállítás, amelyben környezetünk védendő értékeire kívánjuk felhívni a figyelmet. A kiállítás válogatást nyújt az elmúlt 25 során Az év természetfotója versenyre, valamint a Magyar Természetfotósok Szövetsége tagjai által benyújtott legjobb munkák közül.

 

Ez is tetszeni fog...