Fergeteges Páratlan páros a HeArt Társulattól - Corn & Soda

Fergeteges Páratlan páros a HeArt Társulattól

A fiatal művészekből álló formáció, a  HeArt Társulat  április 6-án Ray Cooney világsikerű vígjátékával, a Páratlan párossal mutatkozott be a közönség előtt a Fészek Művészklubban. Az újdonsült társulat debütálása remekül sikerült, a közönség hangos tetszésnyilvánítással jutalmazta az előadást. A darabot Bródy Norbert rendezte, a főszerepekben  Krajnik-Balogh Gábort, Kálmán Henriettát és Nagy Alexandrát láthatjuk.

Fotók: Dubniczki Attila
Forrás: sajtóanyag

A HeArt Társulat ars poétikáját szórakoztató művek minőségi színpadra vitelében határozta meg, és ennek a szellemében választotta bemutatkozó darabját is, Ray Cooney mára klasszikusnak számító bohózatát.

Fotó: Dubniczki András A képen: Gombos Krisztián, Krausz Gábor, Krajnik-Balogh Gábor és Kálmán Henrietta

A Páratlan páros hamisítatlan vígjáték, tobzódik a helyzet- és jellemkomikumban, a parodisztikus jelentekben és karakterekben. Habár a darab könnyednek tűnik, a színészek játékmódja nagyban meghatározza az előadás minőségét. Ha nem képesek valódi lelkesedéssel, átéléssel játszani, akkor a komédia átcsaphat olcsó ripacskodásba. A HeArt Társulat művészei azonban brillíroztak a színpadon.

A darab rendkívül feszes tempójú, pergő ritmus, az események szinte sodorják a nézőt. A szereplők pengeéles szóváltásai, állandó riposztjai egy pillanatra sem hagyják lankadni a közönség figyelmét.  A fiatal színészek játékát dinamizmus, lendület és az alkotás valódi öröme hatja át. A közönség szinte érzi a színpadról áradó energiát, és önfeledten élvezi a darabot az első pillanattól az utolsóig.

Fotó: Mészáros Csaba
A képen: Krajnik-Balogh Gábor, Krausz Gábor, Kálmán Henrietta, Korcsmáros András, Gombos Krisztián és Nagy Alexandra

A karakterek megformálásában a komikum szinte minden eszközével élnek, és bár az életre hívott alakok egytől-egyig sarkított figurák, mégis sikerül őket élővé tenni a remek játéknak köszönhetően. A kétlaki életet élő taxisofőr, John Smith szerepében  Krajnik-Balogh Gábort láthatjuk. Játékának talán legnagyobb erőssége, hogy sikerül hitelesen alakítania a gyenge, dönteni és az igazságot bevallani képtelen figurát. Ráadásul szerepével rávilágít arra, hogy a túlságosan tökéletesnek látsz

John wimbledoni feleségét, Mary Smitht Kálmán Henrietta játszsa.  Remekül alakítja a kissé sznob és konzervatív feleséget, aki ha valami felett elveszti a kontrollt, teljesen összeomlik. Mary szöges ellentéte a bohókás és szabados Barbara Smith, John richmondi felesége Nagy Alexandra megformálásban. A színésznő szexi jelmezeit a férfiközönség igencsak nagy lelkesedéssel fogadta.

Fotó: Mészáros Csaba
A képen: Krajnik-Balogh Gábor és Nagy Alexandra

A jellemek ellentétezését a rendőrpárosnál is megfigyelhetjük. Míg Troughton felügyelő (Gombos Krisztián) külsejében a modern, amerikai típusú rendőr megtestesítője, viselkedése azonban konzervatív és erőteljesen homofób. Vele teljesen ellentétes karakter Porterhouse felügyelő (Korcsmáros András), aki igazi régi vágású, Sherlock Holmes-szerű figura, mégis sokkal elfogadóbb, nyitottabb szemléletű, mint kollégája.

Fotó: Dubniczki Attila
A képen: Nagy Alexandra, Krajnik-Balogh Gábor és Korcsmáros András

A darab egyik kulcsfigurája Stanley Curtis, a lusta, munkanélküli szomszéd, aki segíteni akarásával egyre jobban és jobban összekuszálja John életét.  Krausz Gábor remekül alakítja a minden lében kanál, a sumákolást lelkesen támogató káoszgenerátort. Az előadás igazi színfoltja parodisztikus modorával, affektálásával Bobby Franklyn (Sipos András), a meleg új lakó.

Fotó: Dubniczki Attila
A képen: Krausz Gábor, Sipos András, Korcsmáros András és Gombos Krisztián

Összességében a HeArt Társulat debütálása remekül sikerült. A közönség hasát fogta a nevetéstől mind a két felvonás alatt, és a darab végén hatalmas tapssal jutalmazta a nagyszerű teljesítményt. Ezek után érdemes figyelni a társulat pályafutását, és várni, hogy vajon, milyen darabbal jelentkeznek legközelebb.

Ez is tetszeni fog...