Fesztiváldíjas alkotások -BIDF 2021 - Corn & Soda

Fesztiváldíjas alkotások -BIDF 2021

Nemzetközi fesztiváldíjas filmalkotásokkal érkezik a Budapest International Documentary Festival 2021. március 1 – 10. között online.

Az öreg Gorbacsovtól a sztriptíz táncos mérnökig, az anorexiás fotóművésztől a képtolvajig, ördögökről és angyalokról szóló történetek a filmvásznon. Az elmúlt hat év nemzetközi és legfőképp a hazai közönség köreiben elért sikerei és telt házas vetítései után a Budapest International Documentary Festival 2021-ben hetedik alkalommal hozza el online Magyarországra mindazokat a kiváló filmalkotásokat, amelyek jószerivel másképp nem jutnának el a hazai közönséghez.

A Budapest International Documentary Festival a világ legrangosabb és legújabb (2019-ben és 2020-ban készült) nemzetközi sikerfilmjeit vonultatja fel.  Az Oscar-díjas, Oscar-jelölt, Európa-díjas, Velence, Locarno, Karlovy Vary, Berlinale, Sundance fesztiválokon díjazott egész estés filmek magyarországi versenye a BIDF. A BIDF 2021 díjairól rangos, 25 nemzetközi-, és hazai szaktekintélyből, alkotóból álló zsűri dönt.

2021. március 1. és 10 között – azaz meghosszabbított időben – zajlik majd a BIDF filmfesztivál, ahol az esemény 10 napja alatt 30 versenyfilm lesz megtekinthető online. A premier vetítések után a filmek továbbra is elérhetőek lesznek a fesztivál teljes ideje alatt a nagyközönség számára.

A BIDF 2021 további újdonságokkal is készül. A fesztivál ideje alatt sztár műsorvezetőkkel, élő adásban, folyamatosan, szünet nélkül beszélgetések láthatóak a filmek alkotóival, valamint azokkal a prominens Civil Nagykövetekkel, akik az adott filmtémák szakértői.  beszélgetések az élő adások után továbbra is elérhetőek lesznek a BIDF honlapján és Youtube csatornáján. Idén olyan nemzetközi fesztiváldíjakra jelölt és díjazott filmeket láthat online a közönség, mint:

Acasa, My Home / Otthonunk (Finnország, Németország, Románia

Tales from the Prison Cell / Mesék a zárkából (Magyarország)

Our Motherland / Miénk a Haza (Hollandia)

Little Girl / Kislány vagyok (Franciaország)

Welcome to Chechnya / Isten hozott Csecsenföldön (USA)

The Painter and the Thief / A festőművész és a tolvaj (Norvégia, Svédország)

Gorbachev. Heaven / Gorbacsov.mennyország (Csehország, Lettország)

Caught in the Net / Csapda a neten (Csehország)

 A fesztivál nyitófilmje: I Am Not Alone / Nem vagyok egyedül (Örményország, USA)

 A versenyfilmekről részletes információk a fesztivál honlapján találhatóak (https://bidf.hu/movies). További aktuális hírek a BIDF 2021 folyamatosan frissülő hivatalos honlapján, valamint  a Facebookon (https://hu-hu.facebook.com/bidf.hu/) olvashatók.  

 

 

Ez is tetszeni fog...