Filmes kulisszatitkok a Korda Filmparkban - Etyeken jártunk - Corn & Soda

Filmes kulisszatitkok a Korda Filmparkban – Etyeken jártunk

A napokban kilátogattunk Etyekre, a Korda Filmpark sajtóbejárására, ahol megismerkedhettünk az élmény- és rendezvényközpont legújabb programkínálatával és felturbózott interaktív filmes kiállításával. A sajtónap alkalmából Róna Krisztina, a Korda Filmpark cégvezetője, Dr. Bachman Bálint, a METU rektora és Csizmadia Attila, a Filmpark kommunikációs tanácsadója is tartott tájékoztatót.

fotó: Tokodi Gábor

Az etyeki Korda Stúdióról hallva sokaknak a filmprodukciók forgatásai juthatnak eszébe. Természetesen a Korda Stúdiónak már 13 éve az a „szerepe”, hogy a nemzetközi és hazai filmkészítésnek adjon minőségi helyszínt, de emellett a területen működik a Korda Filmpark is, ami kiállításával, élménytúrájával és változatos programkínálatával igyekszik betekintést adni a filmezés világába, és megszólítani mind a filmek rajongóit, mind a filmes szakma iránt mélyebben érdeklődőknek.

fotó: Tokodi Gábor

A Filmpark – aminek névadója Korda Sándor, avagy Sir Alexander Korda – 2011-ben jött létre azzal a céllal, hogy a filmezés iránt érdeklődök közel kerülhessenek a filmgyártás folyamataihoz. Így azokat a filmes kulisszatitkokat mutatja be, amelyeket a digitalizálás korában mind a mai napig alkalmaznak a forgatások során.

fotó: Tokodi Gábor

A sajtónap alkalmából végigjártuk a kiállítás-élménytúrát, amely során betekintést kaptuk abba, hogyan is épül fel egy-egy szuperprodukció a legelső lépésektől a vörös szőnyeges bemutatóig.

fotó: Tokodi Gábor

A smink- és maszkmesteri bemutatón egy profi sminkes keze alatt szépülhettünk, és megdöbbentően élethű “sebeket” is szerezhettünk a karunkra vagy éppen a homlokunkra.

fotó: Tokodi Gábor

A Filmpark egyik legérdekesebb és legizgalmasabb szolgáltatása Filmbuilding, melynek a rendezvény keretében a résztvevők „forgathatnak” a valós méretű New York városi díszletben, vagy a világhíres Borgiák című televíziós sorozat felvételeire megépített reneszánsz középkori városban.

fotó: Tokodi Gábor

A Filmpark a programokat elsősorban 12 év felettieknek ajánlja, a kínálatukban egyéneknek, családoknak, baráti társaságoknak és céges rendezvényeknek egyaránt nyújtanak informatív és játékos kikapcsolódási lehetőségeket. A programok között az említetteken kívül szerepel még kaszkadőr bemutató, interaktív krimijáték, nyári filmes gyerektábor és Szinkornizálj!, Mission is Possible, Jászt/Ma fantázianevű élményprogram is.

fotó: Tokodi Gábor

A sajtótájékoztatón szó volt a Korda Filmpark és Budapesti Metropolitan Egyetem (METU) szakmai együttműködéséről is, mely során egyetemi hallgatók szakmai képzésében közösen vesznek részt ezentúl. Így ezentúl a Filmpark lehetőséget biztosít a Művészeti és Kreatívipari Kar hallgatói számára az általuk kínált filmszakmai információs programokon való részvételre.

Dr. Bachman Bálint és Róna Krisztina
fotó: Tokodi Gábor

Mivel a Korda Filmpark az etyeki borvidéken terül el, így a Filmpark programkínálat a borvidék „pezsgő” a turisztikai és kulturális életének szerves része. Így az idelátogatók a Filmpark nyújtotta lehetőségeket könnyedén összekapcsolhatják a változatos etyeki programokkal. A Budapesttől 29 kilométerre található Korda Filmpark autóval és tömegközlekedéssel is könnyedén megközelíthető, mivel közvetlen buszjárat indul Etyekre.

forrás: sajtóanyag

Ez is tetszeni fog...