Foglalj helyet a Trafó virtuális nézőterén! - Corn & Soda

Foglalj helyet a Trafó virtuális nézőterén!

Forrás: sajtóanyag

Májusban is nagy nevekkel folytatódik szombat esténként a Take a Seat! online programsorozat a Trafó Kortárs Művészetek Háza virtuális nézőterén. Bemutatják Mundruczó Kornél, Kelemen Kristóf rendezéseit, Molnár Csaba táncelőadását, a Freakin’ Disco Monstre koncertjét, és AV Composers címen jön a smART! XTRA art & tech sorozat 50. ünnepi kiadása.

A Trafó 2020.március 28-án Take a Seat! néven indította elrendhagyó stream programsorozatát, amelyben az intézményhez köthető legendás régi és népszerű új produkciókat mutatnak be. A közönséggel való kapcsolattartás online formájának kialakítása érdekében a digitális platformokban rejlő lehetőségeket kutatják. Ezért a smART! XTRA-esteket szervező Let_it_Be art agency közreműködésével, a XorXor kreatív kódolói csapatával lefejlesztették a Trafó nagytermének virtuális mását, ahol a nézők előre helyet foglalhatnak, majd megtekinthetik a műsorra tűzött produkciót.

Ehhez nem kell mást tennünk, mint ellátogatni a www.takeaseat.hu oldalra, ahol egy kattintással kiválaszthatjuk a székünket – nem kell félni a teltháztól, abban az esetben pótszékek állnak majd rendelkezésre. A szombat esti 20 órás kezdés előtt az aktuális produkció ajánlója megy a „színpadon”, de akár körbe is lehet nézni a teremben. A premier időpontjától még korlátozott ideig elérhető az exkluzív tartalom. (Minden eseményre külön kell helyet foglalni.)

Forrás: sajtóanyag

Májusi Take a Seat! program

  • 2020.05.02. Mundruczó Kornél – Proton Színház – Óbudai Danubia Zenekar: Winterreise
  • 2020.05.09. Kelemen Kristóf: Megfigyelők
  • 2020.05.16. Molnár Csaba: Eclipse
  • 2020.05.23. Freakin’ Disco: Monstre
  • 2020.05.30. smART! XTRA 50: AV Composers

A programok ingyenesek, a társulatok azonban köszönettel fogadnak minden adományt. A Trafó ezzel is támogatni szeretné a nehéz helyzetbe került független előadó-művészeket. Hogy még inkább rájuk irányuljon a figyelem, elindítottak egy 5+1 kérdéses mini-interjú sorozatot a Trafó-blogon: független alkotókat kérdeznek, hogy miként töltik a karantén időszakát #addigamíg újra nem indul a színházi élet. Ugyanitt művészek által válogatott zenei ajánlók is olvashatók.

Ez is tetszeni fog...