Foglalj helyet - Kollár-Klemencz Kamarazenekar, Ég az erdő - Corn & Soda

Foglalj helyet – Kollár-Klemencz Kamarazenekar, Ég az erdő

Május 23-án az erdőből zenél, a Kollár-Klemencz László Kamarazenekar előadásában újra zendülnek az Ég az erdő és a Rengeteg dalai.

A világ megváltozott… A koncertet online közvetítik a facebookon és a youtubeon is, és a koncertért cserébe a művészek várják a nézők, hallgatók támogatásét

A koncert szabadon megnézhető, de az előadók kérik, hogy a javasolt jegyárral támogassátok a létrejöttét. Azok a nézők, akik nagyobb összeget is fel tudnak ajánlani jegyárként, ők ezzel nem csak a zenekart támogatják, hanem azokat a nézőket is, akiknek nehézséget okoz a javasolt jegyár befizetése, vagy alacsonyabb összeget tudnak csak a jelen helyzetben erre fordítani.

Kollár-Klemencz László
Fotó: Révai Sára

Az online koncertre a javasolt jegyár 2000 Ft.

A művészek köszönettel fogadnak minden mértékű támogatást.

Az Ég az erdő című új Kollár-Klemencz album január 17-én látott napvilágot, a dalszerző-író-énekes 2008-ban megkezdett első szólóalbumának folytatásaként. Az új dalokat 2020. január 19-én először a MOMkultban halhatta élőben a közönség.

Személyes hangvételű, mély érzelmekkel telített, balladisztikus dalok a természetből, az erdő közepén élő alkotótól és vonós zenekarától. Az új lemez dalai ösvényeket taposnak ki a mindennapjainkon, amelyeken elindulva közelebb visznek elveszített ártatlanságunkhoz.

Kollár-Klemencz László

Kollár-Klemencz László mesélte:

„Az új lemezen több kortárs versfeldolgozás is lesz, Borbély Szilárd volt az első versfeldolgozásom 2012-ben, ekkor indult a Rájátszás, ez a feldolgozás még akkor született. Sajnos Borbély Szilárd azóta már nincs köztünk, az ő emlékének is emléket állítunk most. Erdős Virággal a közös munka már a Legesleges című 2014-ben megjelent albumon kiteljesedett, de a Pápá nyugodj békében című dal később a Kistehén együttes Elviszlek magammal lemezére is felkerült, most pedig egy újabb formájában az Ég az erdő albumon is bemutatkozik. Kemény István egy Eric Satie feldolgozásra írt szöveggel van jelen, amelyet a Világ túlvégén címmel kifejezetten erre a zenére írt, A műanyag című alkotása pedig verbunkos köntöst kapott ezen a lemezen. Lackfi Jánossal 2019 nyarán dolgoztam együtt, a közös munkából született a Nem tudok élni nélkülem című versfeldolgozás dal.”

A zenei munkálatokban ifj. Csoóri Sándor is közreműködött, a moldvai-magyar csángó zenéből a Pusztinai nagy hegy alatt című dalban az ő játéka kapcsolja össze Kollár-Klemencz világát az autentikus népzenével.

Kollár-Klemencz László
Forrás: Kollár-Klemencz László FB oldala

Az új lemezen négy új dal is szerepel, amelyek Kollár-Klemencz László saját szerzeményei. Mindegyikben erős közeledés hallható a népzene irányába, amit személyesen ifj. Csoóri Sándor és felesége, Kálna Natália erősít fel. A szövegek elementárisak, és következetes folytatásai a Rengeteg című album szövegvilágának.

A művészek köszönettel fogadnak minden mértékű támogatást.

Utalási adatok
Varga Balázs e.v.
Magnet Bank
Számlaszám: 16200230-10021842
Közlemény: “ég az erdő”
IBAN számlaszám: HU66 1620 0230 1002 1842 0000 0000
S.W.I.F.T. BIC: HBWEHUHB

Ez is tetszeni fog...