Gary Moore Emlékest az A38-on április 3-án - Corn & Soda

Gary Moore Emlékest az A38-on április 3-án

Gary Moore Emlékest

A nemzetközi rajongói klub idén hatodik alkalommal rendezi meg a Gary Moore Emlékestet. A koncerten a gitárlegenda külföldi és hazai tisztelői, családtagjai és zenésztársai elevenítik fel legismertebb dalait, valamint a Moore által ihletett szerzeményeiket is bemutatják április 3-án az A38 Hajón.

Gary Moore 2011. február 6-án hunyt el. Négy évtizetes pályafutása alatt a rock és blues műfajának legendájává nőtte ki magát a művész, a zenerajongók a legnagyobbak közt tartják számon. Idén is rengeteg vendég teszi majd tiszteletét a színpadon az Emlékesten.  Itt lesz Gary testvére, a szintén nagyszerű zenész, Cliff Moore, aki mellett idén újra felbukkan majd Gary kislánya, a tavalyi koncerten már két dalban bemutatkozó Lily Rendle-Moore is. Továbbá a nemrégiben önálló koncerttel Budapestre látogató kiváló finn gitáros, Ben Granfelt, valamint a szinte a szemünk előtt felnőtté váló angol énekes, Harrisen Larner-Main, aki több ponton is szerephez jut az Emlékesten. Új vendégként üdvözölhetjük az Írországból érkező The Pat McManus Band legénységét, akik kelta hatású blues-rock muzsikájukkal minden bizonnyal tovább színesítik a műsort. Hazánkat az egyik legtehetségesebb fiatal gitáros, Somogyi Remig, illetve a szintén minden évben fellépő Vámos Zsolt képviseli ezen a napon.

Közönség elé lép Henrik Freischlader, napjaink egyik legkiemelkedőbb blues-rock gitárosa, aki ezen a koncerten mutatja be április 4-én megjelenő legújabb, „Blues For Gary” című lemezét a hazai VoluMen zenekar kíséretében, valamint olyan zenészek közreműködésével, mint a Gary blues zenekarából jól ismert Vic Martin billentyűs és Pete Rees basszusgitáros. Az A38 Hajón értékesítésre kerülő „Blues For Gary” albumokból befolyó összeget Henrik a „The Lord Of The Strings” rajongói klub további emlékmegőrző tevékenységének támogatására, és a budapesti Gary Moore Emlékest életben tartására ajánlotta fel.

A belépő ára elővételben 4500 Ft, a koncert napján 5500 Ft. Jegyek személyesen vásárolhatók Budapesten az A38 Hajón, a Musicland lemezboltban, valamint online a www.a38.hu weboldalon.

További információkért keresd fel a http://www.garymoorefc.com/lots oldalt, vagy érdeklődj Facebookon.

 

Ez is tetszeni fog...