Ha maradnék (If I Stay, 2014) - Corn & Soda

Ha maradnék (If I Stay, 2014)

10215818A Ha maradnék egy igazán megrázó, télies hangulatú romantikus történet, amelyben fontos kérdések bukkannak fel az élettel kapcsolatban.  A Gayle Forman regényéből készült film tetszeni fog a szerelmes mozik kedvelőinek.

Az élet nagyon gyorsan képes teljes fordulatot venni. Mia Hall (Chloë Grace Moretz) ezt igazán aláírhatja. Egy behavazott, iskolaszüneti napon szüleivel és öccsével együtt indulnak el a városba, amikor mind súlyos balesetet szenvednek. Mia testen kívüli élményt tapasztal, miközben élet és halál között lebeg. Mindenkit hall és lát maga körül, és el kell döntenie, hogy képes-e folytatni megváltozott körülményeivel az életét. Eközben végiggondolja, hogy milyen döntéseket is kell meghoznia, hogyha úgy dönt, hogy folytatja tovább az életét.

Megismerhetjük szerelmét, Adamet (Jamie Blackley), akivel a döntések nehézsége miatt távolodtak el egymástól. Vajon Mia szerelme vagy fényes zenei karrierje mellett dönt? Vajon az életet vagy a halált választja a gyász fogságában?

sty

 

Gayle Forman kétkötetes regénye igaz sikert aratott. A film maga is igen jóra sikerült. Kellemes, elgondolkodtató mozi életről, halálról és a döntések nehézségéről. És arról, hogy milyen gyorsan képesek megváltozni teljesen a körülményeink. Az If I Stay igazán szomorú hangulatú mozi, amelyben nagyon sok szép jelenetet láthatunk. Mindenkinek ajánlott, aki kedveli a kicsit romantikusabb mozikat. Emellett azok tartózkodjanak tőle, akik nem szeretik a lélektani, lassabban felépülő filmeket, hiszen nekik biztosan nem fog tetszeni.

if-i-stay-ftr

Értékelés: 60/100

IMDb: 6.9

MAFAB: 73%

Ez is tetszeni fog...