Karácsonyi pop/rock lemezek, dalok Corn & Soda

Ha unod az angyalt – Karácsonyi pop/rock lemezek, dalok

Tizenöt, húsz, harminc, esetleg negyven éve jön le hozzánk Mennyből az angyal, attól függ, mióta tudjuk eszünket. Talán már unjuk az össznépi éneklést a fa előtt, de önmagunknak is szégyelljük bevallani. Hogy más legyen ez a Karácsony, mint a többi, ebben szeretnénk mi most segíteni, csupán vérmérséklettől függően választani kell az alábbi listáról.

Rob Halford: Winter Songs (2009)

Öt év telt el megjelenése óta; remélhetőleg ennyi idő alatt kitombolta magát a sznobizmus mindkét oldalon, hogy a Judas Priest énekese miért merészelt a Karácsony témájához nyúlni. A dübörgő végeredmény így is csak erős idegzetűeknek javallott, kivéve talán a tulajdonképpeni címadó dalt, mely ajándékozás aláfestő zenéjének is használható, és amelyet nem szégyen megkönnyezni. (Ricsi)

Kerozin: Boldog Karácsonyt! (2002)

Jó érzés tudatában lenni, hogy nálunk is készült(ek) olyan karácsonyi album(ok), mely(ek) hallatán garantált a bepörgés! A Keroziné ráadásul azon ritkák közé tartozik, amelyek nem csupán bejgli illatot varázsolnak orrunkba képzeleti úton, hanem kritikai éllel mesélnek a minket (ünnepek táján is) körülvevő társadalmi valóságról. Ha pedig csak a zenét vesszük, valódi stílus-kavalkáddal van dolgunk, melyből mindenki kihalászhatja saját kedvencét. (Ricsi)

A Jolly Christmas from Sinatra

Óriási rajongója vagyok a fekete-fehér filmes korszaknak, mert bár már akkoriban is szalaggyártásban mentek a filmek, de mégsem napról napra váltakoztak Hollywood üdvöskéi. Ugyanez a helyzet a korszak zenéivel, így nem is lehetne más a kedvenc karácsonyi albumom, mint az eredetileg 1948-ban megjelent Christmas Songs from Sinatra. Van valami időtlen és ünnepélyes ebben az albumban, amitől ez marad az örök kedvenc. (Bogi)

Hasonló atmoszférát teremt a bájos Zooey Deschanel zenekara által tavaly kiadott A Very She & Him Christmas, amit 2011-ben jelentetett meg a She & Him névre hallgató indie duó. Aki ismeri Zooey stílusát, az sejtheti, hogy nem egy pop albumról van szó. (Bogi)

Voodoo Glow Skulls: Feliz Navidad

Hallgassátok (most kivételesen ne Koppány vezért, hanem) a mexikói bevándorlók alkotta kaliforniai társulás karácsonyi, helyesebben SKArácsonyi nótáját! (Attila)

Valószínűleg ez az egyik olyan szám, amit mindenki unásig hallgatott már a Westendben sétálva karácsonyi bevásárlás közben, mégsem hiányozhat az ünnepi hangulat megalapozásához. Az All I Want for Christmas Is You Mariah Carey 1994-ben kiadott karácsonyi albumán jelent meg. A dal, amely azóta is rendkívül népszerű, már rengeteg feldolgozást megélt. Többek között 2003-ban Oliviva Olson is elénekelte az Igazából szerelem (Love actually) című filmben.  (Blackphoenix)

Enya tündéries, gyönyörű hangja még szebbé varázsolja az ünnepeket. A We Wish You a Merry Christmas extraként szerepel az Amarantime című album karácsonyi, duplalemezes változatán. Emellett helyet kapott egy külön is megjelenő CD-n, amely az Egyesült Államokban Sounds of the Season: Enya Holiday Collection, Kanadában pedig Christmas Secrets EP címen terjedt el. (Blackphoenix)

The Pogues: Fairytale of New York

Enyhén formabontó karácsonyi nóta, mégsem teljes nélküle egyetlen ünnepi dal-lista sem. (Bogi)

Enter Shikari: Carol of the Bells

…van olyan dal viszont, ami méltatlanul kevéssé ismert. Mi most mégis ezzel kívánunk a Corn & Soda minden Kedves Olvasójának Boldog Ünnepeket!

Ez is tetszeni fog...