„Hagytuk, hogy az érzelmeink vezessenek minket” - interjú Nagy Szilárddal és Ragány Misával - Corn & Soda

„Hagytuk, hogy az érzelmeink vezessenek minket” – interjú Nagy Szilárddal és Ragány Misával

A Dal 2021 versenyzői, Nagy Szilárd és Ragány Misa gyerekkoruk óta a legjobb barátok. Kapcsolatuk alapja az egymásba vetett bizalom, ami által nem csak művészként a színpadon állva tudják egymást támogatni, de a magánéletükben is. A fiatal előadókkal legutóbb megjelent daluk, az Eltévedt szép világ / Utolsó érintés, és a Dal 2021 szereplés kapcsán készítettünk interjút.

Fotó: Nagy Bálint

Corn&Soda: Mióta foglalkoztok zenével, énekléssel?

„Gyerekkorunk óta zenével és színészettel foglalkozunk. Még gyerekek voltunk, amikor először játszottunk együtt. Kisördögök voltunk egy színdarabban, azóta nem csak a színház lett az életünk szerves része, de egymás életében is jelentős szerepet játszunk. Kicsi korunk óta legjobb barátok vagyunk” – kezdte Szilárd.

C&S: Hogyan született meg a duótok ötlete?

„Tavaly, amikor a koronavírus első hulláma miatt lezárták az országot, nekem már az első héten több színházi előadásom, és fellépésem is elmaradt” – vette át a szót Misa. Szilárddal sokat beszélgettünk róla, hogy ebben a nehéz helyzetben a mi erőforrásainkkal, a zenével nekünk is lelket kell öntenünk az emberekbe. Egy olyan dallal szerettünk volna az emberek elé állni, ami reményt és erőt ad arra, hogy ha együtt vagyunk, és összetartunk minden hamarosan újra rendbe jön. Mindenképpen egy olyan nótát szerettünk volna, amit már ismernek az emberek, és amellett, hogy Varga Miklós Európája az egyik közös kedvencünk, a himnikusságával megérinti az emberek lelkét is. Így született meg az Európa 2020 című dalunk, ami szinte egyik napról a másikra hatalmas sikert aratott.

C&S: Mi volt az első közös munkátok?

„Ahogy ez előző válaszban is említettem az Európa 2020 volt az első közös dalunk. Varga Miklós slágerét dolgoztuk át, amiben maga Miklós is végig segített nekünk, és még akkor is velünk volt, amikor a stúdiófelételek készültek. Ez nem csak egy munka, hanem egy olyan ügy lett az életünkben, amire mindketten nagyon büszkék vagyunk, és hálásan köszönjük a rengeteg segítséget. Ez egy szívből jövő alkotás, semmi sem volt előre eltervezve, hagytuk, hogy az érzelmeink vezessenek minket.

C&S: Nemrég jelent meg legújabb Az Eltévedt szép világ / Utolsó érintés 2020 című dalotok, melyben Pataky Attilával énekeltek közösen. Hogyan született meg a dal ötlete? Milyen volt Pataky Attilával együtt dolgozni?

„A színpad mellett a közös érdeklődési körünk is összeköt minket, kiskorunk óta mindketten hatalmas EDDA rajongók vagyunk és régi vágyunk volt, hogy feldolgozhassuk Pataky Attila egyik slágerét – folytatta Szilárd. Ugyan már rengetegen szerettek volna közös dalt Attilával, eddig még senkinek nem mondott igent az együttműködésre. Ezért óriási öröm, megtiszteltetés és büszkeség, hogy mi lehettünk az elsők, akik újragondolhattak egy EDDA slágert. Nem vagyunk feldolgozás zenekar, de ezt a nagy lehetőséget nem hagyhattuk ki. Attilával nagyon jó volt a közös munka, minden ötletünk nagyon tetszett neki, az pedig, hogy a klipben is szerepel velünk, egy mérhetetlenül jó érzés.

Fotó: Nagy Bálint

C&S: A dal a Covid-19 vírus áldozatainak állít emléket. Ti hogyan élitek meg ezt a vírusos időszakot, bezártságot?

„Szerencsére nem lettünk betegek, és lelkileg sem viselt meg bennünket, dolgoztunk a közös dalon, és időközben én feleségül vettem a kedvesemet. Nem volt nagy esküvő, de mindenki ott volt, aki fontos nekünk, és itt azt is meg kell említenem, hogy Misa volt a tanúm – mesélte Szilárd. A nyári közel két hónapos enyhítés idején pedig olyan sok fellépésünk volt, amiből a mai napig töltekezik a lelkünk, de persze bízunk benne, hogy minél hamarabb visszatérhetünk a közönség elé.

C&S: Szerepeltetek A Dal 2021 műsorában is.  Milyen élmény volt ez számotokra, és mik a további terveitek?

„Nagyon büszkék vagyunk rá, hogy a Drága hazámmal megmutathattuk magunkat az országnak. A nézők hatalmas  szeretete nagyon megható volt számunkra és hálásak vagyunk a szavazatokért. Természetesen a továbbiakban sem fogunk tétlenkedni. Vannak dalok, amik már csak arra várnak, hogy elkészüljenek. A következő hónapokban új dallal fogunk jelentkezni a rajongóinknak.

 

Ez is tetszeni fog...