Hamarosan megjelenik Robert Jackson Bennett legújabb regénye! - Corn & Soda

Hamarosan megjelenik Robert Jackson Bennett legújabb regénye!

Hamarosan megjelenik Robert Jackson Bennett legújabb regénye Pengék városa címmel az Agave Kiadó gondozásában, ami a tavaly kiadott Lépcsők városa című művének a folytatása, amiről korábban mi is írtunk.

Forrás: Agave Kiadó

A folytatásban a címhez hűen a cselekmény egy új városba költözik, az értelmetlen vallásos erőszak és véres felkelések terméketlen földjére, Vúrtyavasztánba. Ide száműzik az első részben megismert Turjin Mulaghesh kormányzót – a bulikovi csata istenkáromló hősét, az állítólagos háborús bűnöst, a hadirendbe felállott miniszterelnök hű szövetségesét –, ahol eltöltheti az utolsó napjait nyugdíjazása előtt, hogy aztán a feledés homályába vesszen. Legalábbis ez a tökéletes fedősztori.

Az igazság viszont az, hogy a kormányzó még egyszer utoljára szolgálatba áll, hogy a végére járjon egy olyan felfedezésnek, ami örökre megváltoztathatja – vagy elkárhoztathatja – a világot. Sok veszély leselkedik rá, és nemcsak a múltból előtörő saját szellemei miatt kell aggódnia, hanem azok miatt is, akik a túlvilágban ragadtak, miután az istenségek eltűntek. Vajon a lelkük nyugodtan pihen a halál földjén, vagy esetleg valami szörnyűségre készülnek?

Robert Jackson Bennett
Forrás: Agave Kiadó

Az amerikai fantasy egyik legfiatalabb és legtehetségesebb új írójaként aposztrofált Robert Jackson Bennett ezzel a regényével bizonyítja, hogy a műfajban bestsellernek számító és több irodalmi díjra jelölt Lépcsők városa nem egyszeri kimagasló teljesítmény volt. A február 14-én megjelenő Pengék városában mindent ott folytat, ahol tavaly abbahagyott, kihagyhatatlan élményt ígérve ezzel a műfaj rajongónak.

Forrás: Agave Könyvek

Ez is tetszeni fog...