Hans Zimmer-est februárban! - Corn & Soda

Hans Zimmer-est februárban!

Februárban a német születésű, Oscar-, Grammy- és Golden Globe-díjas Hans Zimmer, korunk egyik legismertebb zeneszerzőjének művei érkeznek Magyarországra. A kilenc állomásos koncert február 9-től bejárja az ország nagyobb városait, majd Budapesten ér véget február 20-án.
Akiben felmerül a kérdés, hogy mikben is hallhatta Zimmer szerzeményeit, annak a Gladiátor, Az oroszlánkirály, a Karib-tenger kalózai, az Eredet, A Da Vinci-kód, a Csillagok között, a Sólyom végveszélyben vagy a Batman csak néhány a rengeteg film közül, ami a szerző munkáit híresbíti. Többek között ezekből a filmekből hallhatunk ízelítőt az egyedülálló magyarországi koncertturnén.

hollywood-magyarorszagon-02

Forrás: Kubik Elvira PR&kommunikáció

Hans Zimmer autodidakta módon tanult zongorázni, majd a nyolcvanas években kezdett zeneszerzéssel foglalkozni. A világhírt az Esőember című film hozta meg számára, amelynek zenéjéért 1988-ban Oscar-díjra jelölték. Ma a rendezők, producerek sorban állnak azért, hogy vele dolgozhassanak.

A filmzenei est sztárfellépője a Dead Can Dance együttes egykori énekesnője, Lisa Gerrard. Hangjával lenyűgöző módon tudja a csendes, mély nyugalmat és a legnagyobb szenvedélyességet kifejezni. Nem véletlen, hogy számos zenei díjra jelölték és gyakran kérik fel filmzenék szerzésére. Az ausztrál énekesnő, zenész és zeneszerző a 2000-ben megjelent Gladiátor című film zenéjén közösen dolgozott Hans Zimmerrel, amelyért Golden Globe-díjra jelölték. Munkásságáról 2006-ban másfél órás dokumentumfilm jelent meg Sanctuary (Szentély) címmel, amelyben olyan illusztris személyek is nyilatkoznak, mint Hans Zimmer vagy Russel Crowe. Az est során Lisa Gerrard előadásában a Gladiátor ismert dallamai is felcsendülnek.

 

Az elektronikus zenét a hagyományos zenekari hangzással mesterien ötvöző Hans Zimmer művei a magyar koncertturnén a 60 fős Monarchia Szimfonikus Zenekar közreműködésében hangzanak el Werner Gábor vezényletével. Akinek mindez nem lenne elég, a vizuális élményt óriáskivetítőkkel és csodálatos látványvilággal teszik majd még felejthetetlenebbé.

 

Koncertturné:

2017. február 9. – Miskolc

2017. február 10. – Debrecen

2017. február 11. – Kecskemét

2017. február 12. – Győr

2017. február 14 – Békéscsaba

2017. február 16. – Pécs

2017. február 18. – Szeged

2017. február 19. – Székesfehérvár

2017. február 20. – Budapest

 

 

Ez is tetszeni fog...