Hans Rath - Kell egy pszichológus, monda Isten könyvajánló - Corn & Soda

Hans Rath – Kell egy pszichológus, monda Isten könyvajánló

Kell egy pszichológus, mondta Isten

Forrás: Libri

Hans Rath Kell egy pszichológus, mondta Isten című regénye egészen új világot tár elénk. Már a cím is meghökkentő. Miért kellene Istennek egy pszichológus (és hogy kerül Isten egy cirkuszba)? A válasz egyszerű: miért ne kellene neki?

A történet főhőse Dr. Jakob Jakobi, aki régen elismert pszichoterapeuta volt. Az élete azonban szomorú fordulatot vesz. Felesége elvált tőle, csődöt mondott lélekgyógyítóként, és egy vasa sincs. Ebben a depressziós állapotban találkozik Abel Baumann-nal, a szintén kevésbé szerencsés bohóccal, aki ráadásul állítja, hogy ő Isten. Abel meggyőzi Jakobit, hogy legyen a pszichológusa, hiszen néha Istennek is beszélgetnie kell a problémáiról.

Jakob nem tud ellenállni Baumann személyiségének, ráadásul érdekes esettanulmányt lát a férfi személyiségzavarában. A két férfi közös utazásra indul, és a pszichológus hite hamar megremeg szakmájában, hinni kezd abban, hogy talán mégis Istennel találkozott.

A Kell egy pszichológus, mondta Isten szórakoztató, mégis mélyen elgondolkodtató regény. Fontos, mindenki számára égető kérdéseket feszeget, a tanúlságokat pedig könnyedén alkalmazhatja az olvasó saját életében is. A regényt az Animus Kiadónál szerezheted be.

Ez is tetszeni fog...