Harrison Ford 2049-ben Etyeken és Budapesten járt - Corn & Soda

Harrison Ford 2049-ben Etyeken és Budapesten járt

Harrison Ford-dal folytatjuk sorozatunkat azokról a világsztárokról, akik Budapesten és az etyeki Korda Stúdióban amerikai szuper produkció keretében forgattak és töltötték az idejüket Magyarországon.

Harrison Ford a Szárnyas fejvadász 2049 című filmben

A Szárnyas fejvadász 2049, (Blade Runner 2049) című filmről korábban írtunk kritikát, mely a cikkünk végén elérhető.

A Szárnyas fejvadász 2049 (Blade Runner 2049) című filmet Denis Villeneuve rendezte, és producere az a Ridley Scott volt, aki előszeretettel jön Magyarországra forgatni.

Harrison Ford, Ridley Scott, Denis Villeneueve és Ryan Gosling Budapesten

Fel volt bolydulva a média 2016 őszén, amikor Harrison Ford és Ryan Gosling a Szárnyas fejvadász 2049 főszereplői Budapest utcáin sétálgattak. Hamarosan a másik főszereplő, Ryan Gosling budapesti jelenlétéről is írunk, de most a filmes legenda, Harrison Ford magyarországi tartózkodására emlékezünk.

Harrison Ford

A forgatásokkal kapcsolatban 2016-ban megjelent cikkekkel kapcsolatban kis pontosítást tennénk: az etyeki Korda Stúdióban egy bárjelent forgatása történt meg, illetve felépült egy makettváros, mely a film számos jelenetének környezetét adta. Ezt úgy képzeljük el, hogy a városi épületek embermagasságúra voltak megépítve az etyeki stúdióban, és a filmben a makett építmények között repkedtek a méretarányossá „szerkesztett” űrjárgányok.

Harrison Ford egy Dunára néző teraszon


Korábban megjelent olyan cikk is, ami arról tudósított, hogy egy budapesti stúdióban történt baleset miatt hirtelen leállt a film forgatása. A halált okozó, sajnálatos baleset valóban megtörtént egy budapesti stúdióban, de az már a díszlet bontása során történt, tehát a magyarországi forgatások menetét a tragédia már nem befolyásolta. Cikkükben most a szépre is emlékezzünk, és arra, hogy a Szárnyas fejvadász 2049-ben számos magyar filmes dolgozott, mint ahogyan egyre több szuperprodukció stáblistájában található sok-sok magyar szakember.

Harrison Ford egy Halászcsárda személyzetével

Budapest a nemzetközi forgatások során volt már – többek között – Firenze, Berlin, Moszkva, Párizs, a Szárnyas fejvadász második részében pedig Budapest Los Angeles arcát ölti magára. Los Angeles több más nagyváros építészetének másolása alapján jött létre, ezért Budapest eklektikus stílusa remek helyszín volt a film számára. A Szárnyas fejvadász 2 egyik jelenetben a Szabadság téri volt MTV székházat láthatjuk, ahogy a Nagyvárad téri metróállomást is, és a film egyik ikonikus jelentében feltűnik a háttérben Budapest a 15. kerületében található hulladékfeldolgozó.

Hárrison Ford Kisorosziban

Számos cikk jelent meg 2016 őszén arról, hogy Harrison Ford milyen közvetlenül és lazán viselkedett: betért egy bicikliboltba, meglátogatott halászcsárdát, görög és olasz éttermet, ahol szívesen készített közös fotókat a rajongókkal. Harrison Ford szabadidejében természetes módon élte az életét és kíváncsian ismerkedett a várossal, a környékkel, gasztronómiánkkal és borainkkal. Tette ezt nem csak autóval, hanem a számos cikkben emlegetett milliós értékű kerékpárjával is.

Harrison Ford budapesti kerékpárüzletben

Harrison Fordról a hazánkban készült fotók bizonyítják, hogy tényleg a legnagyobb felszabadultsággal jött-ment közöttünk. A fotókon a világsztár mosolya nem mesterkélt, nem pózol, jól láthatóan élvezi a hétköznapi pillanatokat, és a találkozásokat a magyar emberekkel.

Harrison Ford a szárnyas Fejvadász 2049 című filmben

A filmről korábban közölt kritikánk itt olvasható:

Ez is tetszeni fog...