Hazánkat is képviselték a Nyári Mikulások Kongresszusán - Corn & Soda

Hazánkat is képviselték a Nyári Mikulások Kongresszusán

A dániai Bakkenban idén sem maradhatott el az immár 60. alkalommal megrendezett Nyári Mikulások Világkongresszusa, mely nem csupán jubileum szempontjából számított kuriózumnak. A Christian Nielsen, vagy ismertebb nevén „Tribini professzor” által életre hívott rendezvényen először képviselte magát magyar résztvevő.

A Koppenhága közelében fekvő városkában évről-évre megrendezik ezt az ünnepet, mely már többnek számít, mint egy gyermekeknek szóló mulatság. A nagy hagyománynak örvendő eseményen a világ minden tájáról érkező Mikulások felvonulnak a kisvárosban, sőt Koppenhágában is. Az ajándékozás és ünneplés mellett számos „szakmabeli” dologról is társalogtak. A Nyári Mikulások Világkongresszusa hazai résztvevője Pécsről érkezett, ahol négy napon keresztül tartották a Mikulás-ünnepet. Ennek során osztogattak ajándékokat kicsiknek és nagyoknak, játszottak gyerekekkel s ünnepelték a Karácsonyt.

pannonklaszter

A Pécsi Mikulás és segítője a bakkeni esemény mellett kollégáival meglátogatta a koppenhágai Kis Hableányt hovatovább hajóra is szálltak. Habár nem az Északi sark felé vették az irányt, így is egy kiadós kirándulással gazdagodhattak a hullámok hátán. A különböző kultúrákból származó Mikulások szakmai kihíváson is összemérték tudásukat egy akadály –és világverseny során, de a sós habokban is megmártóztak mielőtt megszervezték a karácsonyi fesztiválokat. Mindezek mellett azonban eltörpül látogatásuk fundamentuma, miszerint együtt ünnepeltek a látogatókkal és hirdették a Karácsony szellemét!

Ez is tetszeni fog...

Hozzászólások

  1. […] évben lehet csinálni.” – interjú a Pécsi Mikulással, PécsiBölcsész.hu, 2017.08.10. Hazánkat is képviselték a Nyári Mikulások Kongresszusán, CornAndSoda.hu, […]