Hugh Grant túl jóképű, mégis megkapta a szerepet - Corn&Soda

Hugh Grant túl jóképű, mégis megkapta a szerepet – Four Weddings And A Funeral

A Four Weddings And A Funeral írója, Richard Curtis nemrég nyilvánosságra hozta, hogy első pillanattól ellenezte, hogy Hugh Grant kapja a film főszerepét. Tekintve, hogy Grant sikereit ez a film alapozta meg, ez nagyon meglepő volt.

A Four Weddings and A Funeral című romantikus vígjáték alapozta meg Hugh Grant karrierjét, melyet Richard Curtis írt és Mike Newell rendezett. Grant ezután nemzetközi sztár lett, és 1999-ben újra összeállt Curtisszel a Notting Hill című filmben, amely végleg a 90-es évek leghíresebb brit színészévé tette. Grant elmondta, hogy az író mindent megtett, ami hatalmában állt, hogy megakadályozza, hogy megkapja a szerepet, egy egészen egyszerű indok miatt. Az író túl jóképűnek találta Grantet.

A Daily Mail szerint Curtis a Cheltenham Irodalmi Fesztiválon jelentette ki, hogy nem akarja a szerepre, de azt nem lehet tudni, hogy féltékenységből vagy utálatból döntött-e így. Vagy mindkettő. Curtis elmondta, hogy kulcsfontosságú volt a filmben, hogy a főszereplő ne legyen jóképű, ez volt a film abszolút alaptézise. Végül, mikor már a világon mindenkit meghallgattak, háromból ketten Grantet támogatták, így nem volt más választás. Grant a The Graham Norton Show keretében mesélt a meghallgatásról, és arról is, hogy éreztették vele, mennyire nem akarják ott látni, egyenesen traumatikusnak titulálta az eseményt. Hugh Grant azzal is tisztában van, hogy a szerepet azért kapta meg végül, mert nem volt más. Még szerencse, hogy ilyen jól sült el és mindenkiből sztár lett.

 

four weddings and a funeral

Four Weddings and a Funeral

Ez is tetszeni fog...