Idén is lesz Ékszerek Éjszakája - Corn & Soda

Idén is lesz Ékszerek Éjszakája

Idén szeptemberben immár ötödik alkalommal rendezik meg a kortárs ékszereket bemutató programsorozat, az Ékszerek Éjszakáját, ahol kiváló hazai és külföldi ékszertervezők alkotásaival találkozhatnak az érdeklődők.

forrás: Ékszerek Éjszakája 2019

Az Ékszerek Éjszakája csapata nagy hangsúlyt fektet arra, hogy minden évben egy magasan kvalifikált zsűri gondjaira bízza a kiállítási anyag összeválogatását. Idén a mexikói származású ékszertervező művész, Jorge Manilla, valamint Erato Kouloubi és Niki Stylianou, görög származású ékszertervezők (az Athen Jewelry Week szervezői), a magyar oldalról pedig Etentuk Inemesit, az Artlocator magazine főszerkesztője alkotják a zsűrit.

A több mint 130 jelentkező közel 230 pályamunkáját értékelő csapatnak idén sincs könnyű dolga. A kiállítási anyagnak idén az Iparművészeti Múzeum részét képező, Ráth György-villa ad otthont. A kiállításmegnyitó alkalmával kerül sor a „CONTROLS/CTRL+S” pályázat résztvevőinek díjazására.

A programsorozat a nagyszabású kiállítás mellett további izgalmas eseményekkel egészül ki. Ilyen, a tavalyi év nagy sikerét hozó szakmai előadások, amely idén a korábban említett három külföldi zsűritag személyes szakmai munkásságát bemutató prezentáció lesz. Itt az érdeklődők közelebbről is megismerhetik a kortárs ékszer jeles képviselőinek gondolkodását, alkotói attitűdjét.

Az esemény szervezői számára különösen fontos, hogy a hazai ékszertervező szakma képviselőinek alkotói lehetőséget is biztosítsanak, ahol a résztvevők egy teljesen új szemléletmódot sajátíthatnak el az ékszertervezés-, és készítés terén. Ezért a beszámolók mellett Jorge Manilla egy ötnapos tematikus work-shoppal is készül, amit a művész kifejezetten az Ékszerek Éjszakája eseményére dolgozott ki, és egy magyar alkotókból összeállt 12 fős csapat vehet részt rajta.

Idén négy hétre bővül a kiállítás időtartama, amely a szeptember 20-i megnyitóval veszi kezdetét. Ennek köszönhetően az idei Designhét Budapest programs-rozatában is helyet kap majd egy különleges tárlatvezetés keretén belül, ahol Spengler Katalin műgyűjtő, kurátor gondolataival gazdagodva járhatjuk végig a kiállítást.

forrás: sajtóanyag

Ez is tetszeni fog...