Idén is lesz - Szlovén Filmnapok a Toldi Moziban - Corn & Soda

Idén is lesz – Szlovén Filmnapok a Toldi Moziban

A hagyományoknak megfelelően idén is a budapesti Toldi Mozi ad otthont a Szlovén Filmnapoknak, 2020. október 8. és 10. között.

A magyar közönség három kortárs szlovén alkotást tekinthet majd meg, köztük az idei Szlovén Filmfesztiválon 12 díjat nyert A gesztenyeerdők meséi című alkotást, valamint a Frenk vagyok című filmet, melyben a Martin Scorsese-vel is forgatott Katarina Čas briliáns alakítást nyújt.

A gesztenyeerdők meséi

Gregor Božič A gesztenyeerdők meséi című, költői szépségű filmje a második világháború után játszódik, amikor sokan kényszerültek elmenekülni az otthonukból.

Frenk vagyok

Ivo Trajkov és Metod Pevec Frenk vagyok című alkotásában Frenk gyűlölt apja után hatalmas összeget örököl. Miközben a gyanús vagyon eredetét kutatja, Frenk megtudja, apja ki is volt valójában. Eközben konfliktusba kerül testvérével, a dúsgazdag Brane-nel, akinek felesége, Ines mindvégig Frenket szerette.

Damjan Kozole számos nemzetközi fesztivál versenyprogramjában szerepelt Féltestvér című filmjének középpontjában is egy testvérkapcsolat és a múlt feldolgozása áll.

Féltestvér

Az eseményt a Szlovén Filmközpont, a BudapestFilm Zrt. és a Szlovén Köztársaság budapesti nagykövetségével együttműködve szervezik.

Ez is tetszeni fog...