Ismét felhangzik a muzsika - Pastorale sorozat 2018 - Corn & Soda

Ismét felhangzik a muzsika – Pastorale sorozat 2018

Forrás: concertobudapest.hu

Komplex művészi élmény, minőség és öröm – e jellemzőkben sokan bizonyára ráismertek a Pastorale sorozatra, amely 1997 óta 228 előadásával több, mint 70.000 nézőt kápráztatott már el. A rangos összeművészeti sorozat 2018-ban is visszatér, mottóját változatlanul betartva: „Zene, tánc, ép – életre szóló élmények, értékes ismeretek, közös öröm az egész családnak”.

A Pastorale sorozat célja immár 21 éve, hogy minden élvezhetővé, befogadhatóvá, életre szóló élménnyé tegye a zenét és a táncot minden korosztály számára. Nem túlzás, hogy ennek elérésére minden eszközt megragadnak a szervezők. Az élő zene mellett (melyet a Magyar Örökség díjas Zuglói Filharmónia – Szent István Király Szimfonikus Zenekar szolgáltat visszatérő jelleggel)  – legtöbbször azt kiegészítve – mindig megjelenik a tánc (a Magyar Táncművészeti Egyetem hallgatói jóvoltából), film, hangszerbemutatók, beszélgetések művészekkel és szakemberekkel, vizuális effektek; illetve az előző évadok példájából megjelenhet a bábjáték és színészi produkció is.

Forrás: programguru.hu

Bár a kínálat minden évben friss, a minőségi változatlak. A 7-től 107 éves korig ajánlott sorozat színes programkínálatáról a sorozat gazdái gondoskodnak: Solymosi Tari Emőke Szabolcsi-díjas, a Magyar Érdemrend lovagkeresztjével kitüntetett zenetörténész, a sorozat szerkesztője és egyben műsorvezetője, valamint Záborszky Kálmán, Liszt-díjas érdemes művész, a Zuglói Filharmónia művészeti vezetője. Az előadások egyik főszereplője a Magyar Örökség díjas Zuglói Filharmónia – Szent István Király Szimfonikus Zenekar.

Az idei év programja épp olyan dúsnak ígérkezik, mint az ezt megelőzőké. A néhány eseménynek is helyet adó Pesti Vigadóban tartott sajtótájékoztatón Solymosi Tari Emőke Szabolcsi-díjas, a Magyar Érdemrend lovagkeresztjével kitüntetett zenetörténész, a sorozat szerkesztője és egyben műsorvezetője ismertette behatóbban is a programokat.

Forrás: szoljon.hu

  1. február 17. szombat 16.00 // 2018. február 18. vasárnap 16.00

Szerelmi bájital – Donizetti vígoperája

Vezényel: Horváth Gábor

Rendező: Horváth Zoltán

2018.március 24. szombat 16.00 // 2018. március 25. vasárnap 16.00

A sokarcú klarinét

Főszerepben: Horváth Péter – klarinét, tárogató

Vezényel: Ménesi Gergely

  1. április 21. szombat 18.00 // 2018. április 22. vasárnap 16.00

Holdfény – Debussy és Ravel világa

Főszerepben: Berecz Mihály – zongora

Emilie Cavallo – ének

Vezényel: Záborszky Kálmán

2018.május 12. szombat 16.00 //2018.május 13. vasárnap 16.00

„Szomszédolás” Bartók nyomában

Magyar, szlovák és román népzene és néptánc

Főszerepben: A Tímár Táncegyüttes és Kacsó Hanga Borbála – ének

Vezényel: Soltész Éva és Záborszky Kálmán

Az idei év a szervezők és a közönség számára is hoznak néhány örömteli újdonságot. Noha már számtalan remek művész lépett fel a sorozat keretein belül, először lép fel külföldi születésű és külföldön élő művész, nevezetesen a francia származású szopránénekes, Emilie Cavallo. A Szerelmi bájital egészen másfajta újdonságot ad – a darab ugyan már korábban része volt a sorozat repertoárjának, ezúttal azonban az előadást Horváth Zoltán, Erkel-díjas érdemes művész rendezte a Pesti Vigadó nagytermének „színpadára”.

A jegyek ugyan hamar fogynak, de az se búsuljon, aki nem tud személyesen részt venni a koncerteken: a szombati előadásokat vasárnap megismétlik, illetve múlt évtől kezdődően ugyanis a produkciókat az MTVA is sugározza. A már említett, az egyéb programokról, illetve a jegyárakról a www.zugloifilharmonia.hu weboldalon tájékozódhatnak,

 

Ez is tetszeni fog...