Itt vannak az idei Highlights of Hungary jelöltjei - Corn & Soda

Itt vannak az idei Highlights of Hungary jelöltjei

Idén is lehet szavazni Magyarország leginspirálóbb történeteire, és ezzel esélyt adni a legkreatívabb projektnek, hogy elnyerje a Highlights of Hungary fődíját. Impozáns listát állítottak össze a kurátorok az idei évre is: művészeti tevékenység, szociális projekt, sportteljesítmény, irodalmi vonatkozású ötlet, mezőgazdasági, turisztikai és szociális kezdeményezés egyaránt megtalálható a legjobb 55 között.

forrás: sajtóanyag

Hatodik alkalommal szervezi meg a szokásos csapat a Highlights of Hungary-t, mely független kezdeményezésként, kategóriák nélkül kutatja hazánk legkreatívabb, legegyedibb projektjeit, hogy a folyamat végső lépéseként a közönség kiválaszthassa a saját kedvencét. Remete Tibor, a kezdeményezést alapító Super Channel stratégiai vezetője úgy fogalmaz: ezek a projektek minket körülvevő, szerethető történetek, melyekre mindannyian büszkék lehetünk.

forrás: sajtóanyag

Közel sem biztos azonban, hogy a mindennapok során észrevesszük őket: a Highlights of Hungary ezért is szeretne plusz reflektorfényt irányítani rájuk. A POKET-ről, a magyar gyorskorcsolya olimpiai férfi váltóról, a Ruben Brandt, a gyűjtő című filmről vagy a MARGÓ Fesztiválról a legtöbben már hallottak.

forrás: sajtóanyag

Valószínűleg csak kevesen tudják azonban elhelyezni ezek közt az őshonos gyümölcsfák megőrzésére létrehozott Tündérkerteket, a legnagyobb folyónkat lelkes aprólékossággal figyelő Dunai Szigetek című ismeretterjesztő blogot, a romákkal kapcsolatos előítéletek csökkentésére létrehozott UCCU Alapítványt és Séta programját, az innovatív technológiákat a mezőgazdaság hagyományaival ötvöző és többek közt az állatjólétre is fókuszáló Agrofuturát vagy a személyre szabott fővárosi élményeket kínáló Budapest Underguide-ot.

forrás: sajtóanyag

Márpedig ez csak pár példa abból az 55 projektet soroló listáról, mely érzékletesen mutatja, milyen inspirálóan színes a hazai kreatív paletta. Az idei Highlights of Hungary mottója: “Hass, alkoss, gyarapíts!” .    

forrás: sajtóanyag

Most is egy tíz főből álló kurátori csapat gyűjtötte közös platformra a hazai sikereket. Ők mind a kreatív ipar különböző területeit képviselik szakmájukban és az értéket kutatják a mindennapokban. A csapat sokszínű, egy azonban mindenkiben közös: nyitottan, érzékenyen szemlélik a körülöttük létező világot, a hazai innovatív, értékteremtő történéseket.

Kovács Gyula, erdész a Tündérkertek mozgalom egyik kezdeményezője
forrás: sajtóanyag

A kiválasztási folyamat résztvevői: a Telep Galériát vezető Trellay Levente, Szűcs Péter újságíró, a Petersplanet.travel alapítója, Liptay Gabriella közgazdász-szociológus, a KPMG marketing és kommunikációs igazgatója, Bagi László, a Forbes újságírója, Martinkó József építészet- és designkritikus, az Octogon magazin főszerkesztője illetve a Design Terminált vezető és a Brain Bar-t alapító Böszörményi-Nagy Gergely. Ehhez a csapathoz csatlakozott még Varga Judit kétszeres Emmy-díj jelölt díszlettervező, Bonta Gáspár belsőépítész, Polgár Odett énekes-dalszerző és Andrew Heflerszínész, énekes, a Grund Színház alapítója.

forrás: sajtóanyag

A Highlights of Hungary alapítóinak célja, hogy a kezdeményezés egy olyan kreatív platformmá nőjön az idei évben, ahol az összes szereplő – kurátorok, jelöltek, üzleti és média partnerek, közönség – egymásra találhat, elindulhatnak kollaborációk, és ezáltal a HoH megtermékenyítő ereje, közösségi, társadalmi hatása tovább erősödik majd.

Jelnyelvi játszótér
forrás: sajtóanyag

Szavazni 2019. január 11-28. között, a Highlights of Hungary honlapján lehet. A közönségdíjat, a különdíjakat és a kurátorok elismerését febrár 6-án, a Katona József Színházban megrendezendő záróeseményen adják majd át. A Highlights of Hungary csapata pedig biztosítja, hogy ezek a történetek végigkísérnek majd bennünket az egész év során. 

Belvárosi roma séta – UCCU Alapítvány
forrás: sajtóanyag

A Highlights of Hungary partnerei közt a tavalyi év után ismét szerepel a KPMG Magyarország. Idén is különdíjjal jutalmazzák a felsorolt területek egy kiválasztott képviselőjét. A kezdeményezés új partnere a Coca-Cola Magyarország, aki szintén különdíjban részesíti az általuk leginkább innovatívnak és kreatívnak tartott kezdeményezést.

Forrás: sajtóanyag

Ez is tetszeni fog...