Jandy Nelson: Neked adom a napot!-könyvajánló - Corn&Soda

Jandy Nelson: Neked adom a Napot! – könyvajánló

Az ikerpárok különleges, sokszor misztikus és racionálisan fel nem fogható kapcsolata jó pár irodalmi alkotásnak és filmnek szolgált már alaptémájául. Hiszen két külön személy, két külön személyiség, mégis hasonló gondolatok, szavak nélküli kommunikáció és megérzések – éppen ettől érdekes és sokszor feldolgozható jelenség. Valószínűleg ez a fajta titokzatosság ragadta meg Jandy Nelson amerikai írónőt is, amikor Neked adom a Napot! (I’ll give you the Sun) című regényének főszereplőit formálta meg.

Jandy Nelson: Neked adom a Napot! - könyvajánlóA Neked adom a Napot! főhősei egy tizenhárom éves fiú-lány ikerpár tagjai, Noah és Jude; mindketten rendkívül tehetségesek, különleges művészi képességgel megáldottak. Kapcsolatuk sem mindennapi, közös világukban mindenhol színek és szavak, melyek csak az övék – senkit sem engednek át a maguk köré húzott burkon. Kettejük közül Noah az, aki ambiciózusabb, Jude tehetsége csupán titkon elkészített homokszobraiban körvonalazódik. Mindkettejüket művészeti középiskolába íratná édesanyjuk, azonban olyan esemény következik be, mely megbolygatja az ikerpár idilljét – az iskolába csak egyikőjük kerül be.

Három év múlva Noah és Jude szinte szóba sem áll egymással; Noah szerelmes barátságba keveredik a szomszéd sráccal, míg Jude mesteréül választ egy nem éppen megnyerő modorú férfit, akinek több köze van a családi idill széthullásához, mint ahogy azt a lány gondolná.

Jandy Nelson: Neked adom a Napot! 3

Jandy Nelson regénye ugyan csak szeptember 15.-én jelent meg hazánkban, világszerte már bestseller, ami az írónő korábbi regényeire, mint például Az ég a földig ér (The  Sky Is Everywhere) című alkotására is igaz. Nelson pályája az elmúlt években egyre feljebb ívelt, így ma már minden idejét az írásnak szenteli.

A Neked adom a Napot! is különleges történetet ígér, egyszerre vad, megindító mégis könnyed. A művészi alkotások leírása páratlan pontossággal történik, az olvasó képzeletében tökéletesen kirajzolódnak a képek.

A “művészlelkű” olvasóknak mindenképpen ajánlom Nelson regényét, nem mindennapi történetével különleges élményt hagyhat az érdeklődőkben!

Ez is tetszeni fog...