Jég – Turi Lilla képei a Magvető Caféban - Corn & Soda

Jég – Turi Lilla képei a Magvető Caféban

Turi Lilla – Dragomán György Jég című novellájához készült – rajzaiból nyílt pop-up kiállítás a Magvető Caféban 2020. január 15-én.

Kivételes eseményen vehettek részt azok, akik ellátogattak január 15-én délután a Magvető Caféba. Egy könyvbemutató és egy kiállításmegnyitó részesei lehettek.

Dragomán György – 2017-ben megjelent Oroszlánkórus című novelláskötetében szereplő – egyik novellájából egy felnőtteknek szóló képeskönyv született. A Jég megrázó novella menekülésről és hazatérésről, befogadásról és kirekesztésről, a háború közelségéről. A könyv 2019 novemberében jelent meg a Magvető Kiadónál, Turi Lilla csodálatos illusztrációival. A fiatal művész ezekkel a rajzokkal elnyerte a Budapesti Illusztrációs Fesztiválon a Pozsonyi Pagony Kiadó által felajánlott legjobb pályakezdő illusztrátor különdíját.

A Magvető Café könyvespolcain elhelyezett dobozokban most ezekből az illusztrációkból láthatunk néhányat. A kávézó folyósólyán pedig Lilla sketch box képeiben gyönyörködhetünk, amelyeket bárok, koncertek hangulata ihletett. A kiállított rajzokról Kertész Judit készített fotókat.

A megnyitón Dávid Anna, a Magvető Kiadó igazgatója beszélgetett az alkotókkal. A kiállítást Rofusz Kinga illusztrátor nyitotta meg és meghallgathattuk Dragomán György előadásában a novellát is.


Dávid Anna, Dragomán György, Turi Lilla, Rofusz Kinga
Fotó: Fazekas Bence

Ugyan pop up kiállításról van szó, de két hétig még biztosan találkozhat Turi Lilla rajzaival az, aki betér egy kávéra a Magvető Caféba, ahol mindig jó lenni, most éppen ilyen szívet melengető képek között.

Ez is tetszeni fog...