Jön az Óbudai Kult.Éj! – Corn&Soda

Jön az Óbudai Kult.Éj!

Idén augusztus 1-jén egy kora délutántól késő éjszakáig tartó kulturális maratonnak lehet részese mindenki, aki Óbudára látogat.
A 3. kerületi kulturális helyszínek – amelyek között múzeumok, galériák, kávézó, sörkert és könyvtár is található – összefogtak, hogy egy, a múzeumok éjszakáját idéző, óbudai kulturális rendezvényt hívjanak életre. Ez lett az Óbudai Kult.Éj!

Forrás: visitobuda.hu

A résztvevő intézmények sokoldalúsága az izgalmas programokban is megmutatkozik. Az érdeklődők könnyed városi séták, rendhagyó tárlatvezetések és műhelylátogatások, filmvetítések, hagyományőrző bemutatók vagy akár hangulatos koncertek segítségével merülhetnek el Óbuda színes forgatagában. Ezen az estén a szervezők egy élménygazdag, több helyszínen zajló kulturális feltöltődést szolgáló rendezvénnyel várják a látogatókat.

A rendezvény 2020. augusztus 1-jén 16 órától éjfélig tart. Az egyszer megváltott belépőjegyek érvényesek a programban résztvevő összes múzeum és egyéb helyszín látogatására. A belépőjegyek az egyes helyszíneken vásárolhatók meg.
A rendezvény a 14 év alatti látogatók számára ingyenes, a 3. kerületi kedvezmények ezen az eseményen nem érvényesek. Néhány program, foglalkozás költségtérítéses, ezeket az adott intézmények külön jelezik felületeiken.

Résztvevő helyszínek:
⦁ Aquincumi Múzeum és Régészeti Park
⦁ Budapest Galéria
⦁ Esernyős – Óbudai Kulturális,Turisztikai és Információs Pont
⦁ Godot Kortárs Művészeti Intézet

⦁ Goldberger Textilipari Gyűjtemény
⦁ Kassák Múzeum
⦁ Kiscelli Múzeum
⦁ Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum
⦁ Mókus-Bisztró/Kult/Kert
⦁ Óbudai Múzeum
⦁ Óbudai Platán Könyvtár
⦁ Vasarely Múzeum

Az Óbudai Kult.Éj weboldala: www.obudaikultej.hu
Az Óbudai Kult.Éj Facebook-eseménye: https://www.facebook.com/events/591205565163474/

Az Óbudai Kult.Éj Facebook-eseménye július 13-tól érhető el. A rendezvény előtti két hétben a résztvevő intézmények kedvcsináló, élő bejelentkezések során mutatják be helyszíneiket és ismertetik programjaikat.

Ezen az estén nem csak a rendhagyó események miatt érdemes felkeresni minél több programhelyszínt. Ebből az alkalomból a szervezők városi kalandtúrára hívják a játékoskedvű látogatókat, akik szórakoztató feladványok megoldása során, minden helyszínt meglátogatva fejthetik meg egy eltűnt kincses láda rejtélyét.

Az Óbudai Kult.Éj záró akkordjaként a szervezők közös ünneplésre és a kalandtúra eredményhirdetésére invitálnak mindenkit, éjféltől a Mókus Bisztróba.
Helyszín: Mókus-Bisztró/Kult/Kert (1036 Budapest, Mókus utca 1-3.)

Ez is tetszeni fog...