Jurij Poljakov: Szökni szeretnék - Corn & Soda

Jurij Poljakov: Szökni szeretnék – könyvajánló

Bizonyára mindenkin elhatalmasodott már az érzés, amikor – megelégelve addigi életét – kilépne belőle, hátrahagyva mindent és mindenkit, a megszokott környezetet a megszokott arcokkal együtt. Az új hely varázsa és egy új élet reménye lehet a következő gondolat, majd – ha a menekülő már felkészült rá – jöhet a csomagolás, miközben az elhatározás vagy visszavonhatatlanná válik, vagy elcsitul, újraértelmeződik. Jurij Poljakov, az egyik talán legismertebb kortárs orosz író Szökni szeretnék című regényének hőse éppen ebben a cipőben jár – menekülni akar.

Jurij Poljakov: Szökni szeretnék

A regény kiadói fülszövegében a következők olvashatóak:

“Jó adag életszerűség fűszerezve humorral és csipetnyi erotikával: e recept szerint készült Jurij Poljakov, az egyik legnépszerűbb mai orosz író Szökni szeretnék című regénye. Hőse, Oleg Trudovics Basmakov a negyvenes évei közepén járva elhatározza, hogy megszökik hazulról. Miközben titokban a holmiját csomagolja, a kezébe akadó tárgyak felidézik egész életét: munkahelyi sikereit és kudarcait, magánélete kacskaringóit, szerelmeit, barátságait és nem utolsósorban három évtized orosz valóságának társadalmi, politikai változásait alulnézetből. Ez a peresztrojka, a Szovjetunió széthullásának és az orosz vadkapitalizmus kialakulásának korszaka. Poljakov regénye a párkapcsolatok és a társadalom színes, érzékletes tablója, mely méltán nyerte el a kritikusok és a nagyközönség tetszését.”

Jurij Poljakov

Jurij Poljakov

A Szökni szeretnék valószínűleg sokak számára ismerős, hiszen jelen kötet nem az első kiadás, népszerűségének köszönhető, hogy 3 év után, kissé felfrissítve újabbat ért meg. A regény szatírikus társadalomrajz, groteszk családregény és a párkapcsolatok természetét bemutató lélekelemzés egyben, egyszerre szórakoztató és elgondolkodtató. Nemcsak vállságban lévő olvasóknak ajánljuk!

Ez is tetszeni fog...