Szabó Magda: Mondják meg Zsófikának

Karácsonyi könyvajánló – Szabó Magda: Mondják meg Zsófikának

images

Már csak néhány nap, és itt van Karácsony. Legújabb könyvajánlókban azoknak szeretnénk segíteni, akik ifjú hölgyeknek keresnek tartalmas és szép ajándékot. Szabó Magda e kevésbé ismert ifjúsági regénye remek választás számukra, hiszen a regény főhőse maga is 11 éves érzékeny kislány, aki mégis felnőtteket megszégyenítő bátorságról és nagylelkűségről ad tanúbizonyságot.

covers_26470

A regény címe talányos: Mondják meg Zsófikának… De mit? Erre keresi a választ a regény főhőse, a címszereplő Zsófika is.  Édesapjának, Nagy Gábor főorvosnak élete utolsó percében mondott szavai ezek… miután rosszul lett, csak egyetlenegyszer szólalt meg már, azt mondta: “Mondják meg Zsófikának.” Valamit üzenni akart neki, de mit? Már nem tudta befejezni a mondatot.”
Zsófika egyedül kell hogy megkeresse a választ..  Azonban ő  nem tartozik az eminens tanulók közé, látszólag mindig bajt okoz, esetlenül csetlik-botlik a világban. Egyetlen ember volt, aki mindig megértette őt, az apja, aki már nincs többé, hogy megmondja, mit hogyan kellene csinálnia.. És Zsófika nemhogy kitűnőre vizsgázik emberségből, helytállásból, de ösztönös gyermeki ráérzéssél “beleszól” a felnőttek életébe…
És ami a legfontosabb, közben igazi társakra, barátokra lel a felnőttek között.

Megindító és lélekemelő történet egy kislány jellemfejlődéséről, a felnőttek bonyolult világáról, a gyermeki lélek mélységeiről, s a szülő-gyermek kapcsolatról.

Nem csak kislányoknak ajánlott!

Ez is tetszeni fog...