Kétnapos filmmaraton a Sundance-ről - Corn & Soda

Kétnapos filmmaraton a Sundance-ről

sundance_tv_live_stream

A SundanceTV Magyarországon is egy teljes hétvégét szentel a világhírű Sundance Filmfesztiválon az utóbbi években bemutatott legjobb filmeknek egy kétnapos filmmaraton keretében. A legkülönbözőbb zsánereket és tucatnyi ország alkotóinak filmjeit felvonultató 48 óra a Sundance Filmfesztiválról című adás november 19-én és 20-án lesz látható.

A filmkészítés élő klasszikusa, Robert Redford által alapított Sundance Filmfesztivál több mint három évtizede ad otthont a legjobb független filmeknek, melyek a fesztivál nélkül gyakran nem is jutnának el a közönséghez. A SundanceTV ezekből választott ki egy sor elismert és díjnyertes alkotást, melyeket a maraton alatt vetítenek le. A 48 óra a Sundance Filmfesztiválról izgalmas és változatos szórakozást ígér független, merész, egyedi és lenyűgöző vígjátékokkal, drámákkal és dokumentumfilmekkel.

272296_1437566387-4256

Unexpected (2015)

A csatorna november 19-én 22 órakor vetíti az Unexpected (2015) című amerikai vígjátékot Cobie Smulders főszereplésével. Az általa alakított karakter, Samantha Abbott egy chicagói középiskola tanára, aki elhivatott és szenvedélyes a munkájában. Amellett, hogy napirendre kell térnie afölött, hogy az iskoláját bezárják, még egy váratlan, egyben sorsfordító hírt is kap: gyermeket vár. Miután közli a hírt a barátjával és irányításmániás anyjával, Samantha megtudja, hogy egyik legígéretesebb diákja, Jasmine némileg hasonló, ugyanakkor sokban különböző helyzetben találta magát. A két nő együtt próbálja megoldani a jövő kérdéseit, és közben egy valószínűtlen, mégis életfogytig tartó barátság szövődik köztük.

roger-ebert-gene-siskel

Life Itself (2014)

Éjféltől a nézők Roger Ebert, a valaha élt talán legismertebb filmkritikus élettörténetét ismerhetik meg a Life Itself (2014) című dokumentumfilmből. Egy történetet, mely egyszerre személyes, mulatságos, fájdalmas, felemelő és a maga nemében páratlan. A film Ebert életének meghatározó hatását és örökségét tárja fel: a Pulitzer-díjjal kitüntetett filmkritikusi munkájától a kritikus társával, Gene Siskellel csaknem negyedszázadon keresztül futó műsoron át egészen a rákkal folytatott heroikus harcáig.

mv5bmji0ntmymtiwmf5bml5banbnxkftztgwote2otk4mde-_v1_sx1439_cr001439999_al_

No, No: A Dockumentary (2014)

A 48 órás maraton utolsó filmje, a No, No: A Dockumentary (2014) a baseball egyik legnagyobb személyiségének, Dock Ellisnek az életét mutatja be. Ellis 1970. június 12-én dobójátékosként elérte, hogy az ellenfél játékosai egyetlen labdáját sem tudták elütni, így nem szereztek pontot a meccs során. A no-hitternek, vagy „no-no”-nak is nevezett, rendkívül ritka teljesítményt a játék több mint száz éves történetében addig csak 276 alkalommal sikerült kivitelezni, de Dock volt az egyetlen, aki ezt bevallottan LSD hatása alatt érte el. A botrányhősök életét élő sportoló profi karrierje után sikeresen leküzdötte függőségeit, és a haláláig tartó évtizedeket azzal töltötte, hogy a rá jellemző vehemenciával segített más függőkön. A dokumentumfilm első alkalommal mutatja be a sportoló életének teljes történetét, tele a saját emlékeivel, valamint a pályatársak, és olyan hírességek visszaemlékezései alapján, mint Ron Howard színész, rendező.

Ez is tetszeni fog...