Kiéhezettek lettünk egy újabb zombis filmre? - Corn & Soda

Kiéhezettek lettünk egy újabb zombis filmre?

kiéhezettekKiéhezettek címen jelent meg magyarul M.R. Carey regénye, amiből ez az adaptáció készül. A kérdés csak az, hogy kell-e ez még nekünk.

Az eredeti címén The Girl with All the Gifts regénynek már az alapja sem egyszerű. A kezdet még a szokásos. A sötét közeljövőben egy csúnya fertőzés elpusztította az emberiség nagy részét, a megmaradtak pedig próbálnak túlélni. Itt jön a csavar. Valahol a vidéki Angliában van egy katonai kutatóbázis, ahol látszólag a fertőzésre immunis gyerekekkel kísérleteznek. Ők is fertőzöttek, de nem úgy, mint a többi zombi, és még  közülük is kiemelkedik az egyik kislány az intelligenciájával. A bázis természetesen elesik, hőseink pedig menekülőre fogják. Itt kezdődik igazán a történet, mert a kislányon múlik az emberiség sorsa.

Most akkor kell ez nekünk vagy nem? A kérdés eldöntésére vegyük sorra az elmúlt időszak népszerű hasonló alkotásait.

A legutóbbi nagy dobás a témában az Arnold Schwarzenegger főszereplésével készült Maggie volt. A különlegessége annyi, hogy inkább dráma volt, mint horror, de ilyet ugye többször is láttunk már, és ugye a The Walking Dead, sőt minden zombis film a gyász témáját próbálja meg egy kifacsart módon lenyomni a torkunkon.

2013-ban két agyhalott produkciót is láthattunk, annak minden értelmében. Az egyik a Brad Pitt-féle World War Z volt, amit inkább nem is jellemeznék, hiszen ettől a regényadaptációtól sokkal többet vártunk, így a szóban forgó film sem azzal a tulajdonságával nyerte el a bizalmunkat, hogy egy regényen alapszik. A másik az Eleven testek volt, ami ugye a romantikus szállal tette magát egyedivé, de valljuk be, elég komikus egy próbálkozás volt az, és még saját magát sem akarta komolyan venni.

Ennél régebbre talán kár is visszamenni, hiszen a világ végig írhatnám a példákat, főleg ha figyelembe vesszük, hogy a zombikultusz szinte már mindenhová beette magát, mert még az olyan tini-posztapokaliptikus filmekből is visszaköszönnek, mint az Éhezők viadala vagy mint az Útvesztő.

A Kiéhezettektől azért várjuk, hogy különleges legyen, mert először is nem amerikai produkció. Igaz láttunk már erre is példát a 28 nappal és héttel később  című filmeknél, mégis üdítő olyan történetet látni, amit nem az óriás szalagfilm-gyár okád ki magából. Másrészről, ami miatt azt gondoljuk, hogy ez igenis egyegyedi darab  lesz, az amiatt van, hogy az ígértek szerint ebben tartózkodni fognak mindenféle zombis horror és drámai klisétől. Reméljük így is lesz, mert mi már bizony felültünk arra a bizonyos hype vonatra.

Ez is tetszeni fog...