KIFORDULÁS - Szabadtéri zenei hétvége a Mikszáth téren - Corn & Soda

KIFORDULÁS – Szabadtéri zenei hétvége a Mikszáth téren

kifordulás

AMI EDDIG BENT VOLT, MOST KINT LESZ

A Lumen Kávézó által szervezett KIFORDULÁS – szabadtéri zenei hétvége keretében az egész Mikszáth tér kifordul magából, ami eddig bent volt, most kint lesz és a Mindspace nonprofit csapat jóvoltából a 100 szóban Budapest pályázat történeteit is meghallgathatja a nagyérdemű, méghozzá zenei aláfestéssel.

A szeptember 9-11. között, első alkalommal megrendezett szabadtéri zenei hétvége  programja híven tükrözi a Lumen kávézó egész éves zenei kínálatát, azok a koncertek, amik eddig a kávézó zárt terében zajlottak, most szabadtéren lesznek hallhatóak. Mindenből lesz egy kicsi, ami a Lumen egyedi stílusát olyan jól jellemzi: kávékoncert, népzene, szabadzene, jazz, dalok és dj-k. A három napos program fellépői: SZAMOSI BROS dj; FORGÓ; GRENCSÓ ISTVÁN & HOCK ERNŐ; CSÁNGÁLLÓ táncház; Jazzaj Kávékoncert: RUBIK ERNŐ, KISGYÖRGY ILKA & ÁVÉD JÁNOS trió; GANDHARVA; VON YODI; SZIGONY zenekar; ARGO feat. SOFIA LABROPOULOU (Gr); MÁSIK JÁNOS & BUJDOSÓ JÁNOS; CYBORG TEMPLAR; NEGRO; PANDA; VIDRA VERA; POPDAVEC.

Ráadásként vasárnap könnyed városismereti programokkal várja a Mindspace a gyerekeket és felnőtteket, valamint a 100 szóban Budapest pályázat finisébe érkezve szeptember 10-én és 11-én 16 órától egy-egy órán át az Élő hangoskönyv keretében a meghívott színészeken – Dobra Mária, Nagy Dániel Viktor, Szirmai Melinda – túl bárkit, aki csak szeretné felolvasni kedvenc 100 szavas Budapest történetét Panda aláfestőzenéire. Ha pedig a felolvasás meghozta a kedvet és az ihletet, szeptember 18-ig bárki megírhatja Budapesthez kötődő, a fővárossal kapcsolatos maximum 100 szavas történetét. Az akcióval a szervezők szeretnének minden Magyarországon élőt megszólítani, legyen az magyar vagy külföldi, éljen határon innen vagy túl. Az elkészült pályaműveket a http://budapest.in100words.eu/hu oldalon várják, de a történetek postai úton is beküldhetőek a következő címre: Lumen Kávézó, 1088 Budapest, Mikszáth Kálmán tér 2-3.

A díjátadóval egybekötött kiállítás megnyitójára a CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál keretében kerül sor 2016. október 21-én a Városháza parkban. Az első három helyezett 150 000 Ft összdíjazásban részesül. A 12 döntős művet a tavalyi évhez hasonlóan idén is neves kortárs művészek illusztrálják, illetve zenésítik meg. A döntős történetek különböző médiafelületeken és köztereken, a 100 szóban Budapest honlapján, valamint a díjátadón is láthatóak lesznek, valamint a 100 legjobb történet zsebkönyv formájában is megjelenik majd.
A programok ingyenesek.

Web: http://budapest.in100words.eu/hu 

100 szóban Budapest – élő hangoskönyv esemény: www.facebook.com/events/522878411239097 

Kifordulás – zenei hétvége programja: www.facebook.com/events/1756687347876222

(forrás: Mindspace)

Ez is tetszeni fog...